Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Van der Tak per 1 oktober weg uit Westland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 31 mei 2017 10:01


Burgemeester Van der Tak verlaat per 1 oktober de gemeente Westland. Hij wordt voorzitter van de tuinbouworganisatie LTO Glaskracht Nederland. Dit is woensdagochtend bekendgemaakt.

Van der Tak (60) is de eerste vaste burgemeester van de gemeente Westland, die per 1 januari 2004 door een fusie van vijf gemeenten is ontstaan. Vorig jaar werd hij herbenoemd voor een derde periode van zes jaar. Als voorzitter van LTO wordt hij de woordvoerder en het boegbeeld van deze belangenorganisatie van de tuinders in ons land.

Van der Tak zegt in een toelichting, dat hij "hier absoluut nog niet uitgekeken" is. "Soms komen er echter kansen voorbij die je niet kunt laten liggen. Het moment van overstappen komt misschien niet goed uit, met alles wat er speelt in Westland, maar eigenlijk is er nooit een geschikt moment."


Nico van Ruiten
Bij LTO Glaskracht Nederland wordt Van der Tak de opvolger van Nico van Ruiten, die op 14 september afscheid van de branchevereniging neemt. LTO stelt, dat Van der Tak vanuit zijn huidige functie al nauw betrokken is bij de Nederlandse glastuinbouwsector. "De afgelopen jaren ontving hij veel (internationale) handelsdelegaties en sprak op tal van bijeenkomsten over de innovatiekracht van onze sector. Van der Tak zette zich tijdens zijn burgemeesterschap continu in om de kansen van de Nederlandse glastuinbouw te vergroten."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Varend Corso 2018
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS