Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Van Lyme herstellende Glenn voelt zich elke dag iets beter

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 24 april 2018 14:59

Foto: Facebook


Het gaat goed met Glenn Mertens. De Wateringer is zeven maanden geleden met succes behandeld tegen de ziekte van Lyme. Die liep hij op na een tekenbeet. Glenn heeft het normale leven weer opgepakt en voelt zich elke dag een stukje beter.

"Ik ben inmiddels met een thuisstudie bezig, weer wat aan het werk en heb een leuke vriendin", zegt Glenn. "Ook met vrienden ben ik 's avonds weer wat meer aan het doen."

De toen 18-jarige Glenn kon in Nederland niet tegen Lyme worden behandeld. In Duitsland was dat wel mogelijk, maar zeer kostbaar. Zijn zorgverzekeraar wilde niet betalen en dus startte hij een crowdfundingsactie, waarmee hij voldoende geld ophaalde.

De eerste periode in Duitsland kreeg Glenn infusen om zijn lichaam sterker te maken. Daarna werd rugvet weggehaald waaruit stamcellen werden gefilterd. "En die heb ik teruggekregen in mijn bloed. Die stamcellen moesten ervoor gaan zorgen dat mijn lichaam weer herstelt, omdat dat niet uit zichzelf gebeurde."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS