Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Varend Corso krijgt 25.000 euro van Den Haag

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 21 februari 2020 16:22

Foto: Archieffoto Fred van der Ende


Hoewel vorige week nog even sprake was dat de organisatie van het Varend Corso zelf met de pet moest rondgaan, kan zij vrijdag toch opgelucht adem halen. De gemeente Den Haag heeft toegezegd dat ze het botenevenement financieel gaat ondersteunen met 25.000 euro.

"Ik ben verschrikkelijk blij", zegt Rob Baan, voorzitter van het Varend Corso. "Niet alleen omdat het corso nu doorgaat en toekomst heeft, maar vooral omdat we weer met elkaar praten. Dat we dit samen met Den Haag - zoals ooit afgesproken - gaan doen."

Afgelopen zomer werd duidelijk dat het Varend Corso Westland dit jaar anders is. Het corso is in 2020 niet meer in augustus, maar van 2 tot en met 5 juli. Daarbij is de traditionele Westlanddag verplaatst van de zaterdag naar de zondag. Bovendien trekt het corso dit jaar voor het eerst door Den Haag.

Subsidie
Vanwege deze nieuw ingevoerde 'Haagse dag' heeft het Varend Corso vorig jaar subsidie aangevraagd bij de gemeente Den Haag. Maar vorige week werd duidelijk dat die subsidieaanvraag nog officieel beoordeeld moest worden. Als er al geld zou komen, zou dat sowieso niet meer dan 25.000 euro worden. Terwijl de organisatie meer dan vier keer had aangevraagd.

"Maar in die eerdere aanvraag, hadden we alles meegenomen", legt Baan nu uit. "De kosten voor de boten in Den Haag, de catering, en bussen voor de deelnemers van en naar Den Haag. Maar die dingen zijn ook op andere manieren op te lossen. De deelnemers moeten hun eigen boten gaan betalen, en wij zullen bijvoorbeeld met eigen auto's naar Den Haag moeten gaan."

Pot
Het geld voor het corso vanuit Den Haag komt nu vanuit de pot voor de financiƫle ondersteuning van kleinschalige evenementen. Organisatoren van kleine evenementen kunnen bij het Promotiefonds subsidie aanvragen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS