Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Varend Corso tóch naar Vlaardingen, maar wel twijfels over voldoende boten

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 27 februari 2020 13:41

Foto: Archieffoto Rob Baan


Het Varend Corso zal begin juli tóch naar Vlaardingen varen. Dat blijkt uit de definitieve route die de organisatie van het jaarlijkse evenement bekend heeft gemaakt. Het is echter nog wel afwachten of er ook voldoende boten beschikbaar zijn. Er zijn gegadigden genoeg. "We hebben 61 aanmeldingen. Dat zijn er meer dan ooit", aldus voorzitter Rob Baan.

Donderdag 2 juli gaat het Varend Corso naar Midden-Delfland. Via de start, die traditiegetrouw bij De Tuinderij in De Lier plaatsvindt, zal het evenement achtereenvolgens Schipluiden, Maasland en Maassluis aandoen. Vrijdag wordt er vanaf Maassluis naar Vlaardingen, Schipluiden, Den Hoorn en Delft gevaren.

Vlaardingen valt op bij de definitieve route. Eerder werd gemeld dat het Varend Corso dit jaar Vlaardingen zou overslaan, omdat de organisatie er met de gemeente financieel niet uitkwam. Volgens de organisatie was het niet meer rendabel om Vlaardingen aan te doen. "Maar er is een aantal ondernemers in Vlaardingen opgestaan, waardoor het bedrag dat vanuit deze gemeente komt, toch omhoog is gegaan", legt een woordvoerder van de organisatie uit.

Den Haag
Zaterdag staat voor het eerst in de geschiedenis van het Varend Corso Den Haag op het programma. Na het verlaten van Delft, wordt er zaterdagmiddag gestart bij de Caballero Fabriek en vervolgens wordt er gevaren door de grachten naar het centrum van Den Haag en weer terug. Via Rijswijk Buiten eindigt de dag in Wateringen, zodat daar zondag de Westlanddag kan beginnen.

Twee weken terug hing de toekomst van het Varend Corso dit jaar nog aan een zijden draadje, omdat subsidie vanuit gemeente Den Haag onzeker was. "Ik heb er niet van kunnen slapen", vertelt Rob Baan.

Uiteindelijk werd bekend dat Den Haag 25.000 euro bijdraagt. "Er zijn tijdens die onzekere weken ook ondernemers wakker geschud", aldus Baan. "Die zijn gaan beseffen dat het einde corso is, als er geen geld komt.” Het financiële plaatje is voor dit jaar net aan voldoende. “We zijn er echt nog niet, we teren op de laatste reserves, maar het kan in elk geval doorgaan."

Aantal boten
Baan is heel trots op het aantal aanmeldingen dit jaar. "Dat zijn er maar liefst 61, meer dan ooit. We moeten wel gaan kijken of we ook voldoende boten beschikbaar hebben, maar ik verwacht eigenlijk dat het wel goedkomt."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS