Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Varkenskaak en Middeleeuwse scherven opgegraven in 's-Gravenzande

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 10 oktober 2017 14:39

Foto: Dennis van Schie


Twee archeologen in 's-Gravenzande hebben deze week interessante vondsten gedaan. Onder het Marktplein werden een varkenskaak en wat oude scherven gevonden. Die scherven stammen uit de 13e eeuw na Christus.

In opdracht van de gemeente Westland onderzoeken archeologen de bodem, nu de herinrichting van het plein aanstaande is. Deze week is het stuk parallel aan de Langestraat aan de beurt. In januari wordt richting de kern van het plein gegraven.

Dan worden mogelijk grotere vondsten gedaan. "Dan hebben we een interessante doorsnee van het Marktplein", zegt archeoloog Michiel Kruijthof. Hij is overigens bezig met een thuiswedstrijd, want Kruijthof komt uit 's-Gravenzande.

Volgens hem is de markt altijd een open plek geweest in de nederzetting 's-Gravenzande. "Het zou kunnen dat hier gebouwtjes en schuurtjes hebben gestaan". Ook voorwerpen die met de vroegere markt te maken hebben worden mogelijk gevonden, zoals munten en gespen. "Of kledingmateriaal, zoals kleding beslag metaal". 

Grote wens
Archeoloog Michiel Kruijthof heeft nog een grote wens. Hij hoopt op Pingsdorf-aardewerk te stuiten. "Dat is gemaakt tot de laatste helft van de 12e eeuw, de beginperiode van 's-Gravenzande. Dat type aardewerk hebben we nog nooit in 's-Gravenzande gevonden, we hopen daar een scherf van te vinden". 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS