Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

VB Group wil hoofdvestiging langs de A20

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 13 februari 2018 12:59

Foto: Rechtsonder de aansluiting van Elsenweg op Westerleeplein


De Lierse VB Group wil haar nieuwe hoofdkwartier vestigen langs de A20, bij Westerlee aan de overkant langs de Galgeweg. Het internationaal opererende concern groeit uit zijn jas aan de Jogchem van der Houtweg in De Lier.

De VB Group, voortgekomen uit J&A Verbakel en Verbakel-Bomkas, is al sinds 1966 in het Westland gevestigd. De basis van VB Group is de tuinbouwsector, maar inmiddels is het bedrijf ook bekend van uiteenlopende andere projecten, zoals veldverwarming bij grote voetbalclubs in de hele wereld.

De huidige locatie bereikt volgens het concern de grenzen van haar capaciteit in werkplekken, vergaderfaciliteiten, parkeerplaatsen en bedrijfshalruimte voor op- en overslag van materialen. Verder is de bereikbaarheid van de huidige locatie niet optimaal.

Er is in de regio naar een alternatief gezocht, maar in de huidige markt is er geen bestaand object in het Westland gevonden dat aan de door VB gestelde wensen en eisen voldeed. Daarom is besloten om te zoeken naar een stuk bouwgrond in de nabijheid van de huidige locatie in De Lier, met een minimale oppervlakte van 6.000 vierkante meter.

Het bedrijf is uitgekomen bij het perceel Galgeweg naast nummer 53 in Naaldwijk (waar vóór de komst van verkeersplein Westerlee de afslag van de A20 naar 's-Gravenzande via de Galgeweg was). Omdat de locatie feitelijk als bestemming glastuinbouw heeft, is bij de gemeenteraad om een verklaring van geen bedenkingen gevraagd. Dat verzoek staat in de gemeenteraadsvergadering op 20 februari op de agenda.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS