Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Veel weerstand rondom locaties Boomaweg en Madeweg

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 28 november 2019 00:50

Foto: WOS


Vrijwel alle fracties in de gemeenteraad van Westland hebben moeite met de voorgenomen huisvestingsplannen voor arbeidsmigranten aan de Madeweg en de Boomaweg in Monster. Dat kwam woensdagavond naar voren in een commissievergadering in het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk, waar omwonenden van die locaties voor een overvolle publieke tribune zorgden.

Bij Boomaweg 20a moeten woonunits voor 188 arbeidsmigranten komen en bij Madeweg 1a gaat het om onderdak voor 156 personen. Omwonenden stelden dat dit in strijd is met de beloofde spreiding, zeker als ook gekeken wordt naar de nabije camping Polanen aan de Claes de Wyckerlaan, waar al ruim 200 arbeidsmigranten wonen.

Verder is naar voren gebracht dat er grote risico’s ontstaan op het gebied van de verkeersveiligheid. Dat heeft van de ene kant te maken met de te verwachten autodrukte op met name de smalle en bochtige Boomaweg en aan de andere kant met het gegeven dat veel arbeidsmigranten lopend hun boodschappen gaan doen bij de naburige supermarkt.

Wethouder Karin Zwinkels werd er herhaaldelijk op aangesproken dat het, net als in eerdere gevallen, slecht tot zeer slecht gesteld is met de communicatie met omwonenden. Hoewel dit in eerste instantie op de weg van de initiatief nemende bedrijven ligt, wordt de gemeente daar op aangekeken.

GBW-voorman Remmert Keizer kondigde aan, dat hij in de eerstvolgende raadsvergadering met moties komt om de wethouder op te roepen van beide plannen af te zien. Door hem en Peter Duijsens (Westland Verstandig) werd er op gehamerd om huisvesting voor arbeidsmigranten te gaan realiseren bij het bedrijventerrein ABC in Poeldijk en nabij het World Horti Center in Naaldwijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS