Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Veel zorgen over het landschap in onze regio

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 12 maart 2019 11:53

Foto: Natuurmonumenten - Rene Koster


Inwoners van onze regio maken zich veel zorgen over het landschap en de natuur. Dat blijkt uit een enquête van Natuurmonumenten. Inwoners van onze regio behoren zelfs tot de meest bezorgde inwoners van het land en geven gemiddeld een onvoldoende als het gaat om de aantrekkelijkheid van het landelijk gebied in hun omgeving.

Volgens Natuurmonumenten is het niet verbazingwekkend dat mensen in onze regio de meeste zorgen hebben over hun landschap: "In geen andere provincie zijn industrieterreinen, wegen en woningen zo prominent aanwezig. Nergens in Nederland willen zoveel mensen (80 procent) meer ruimte voor de natuur."


En juist die natuur staat ook in onze regio onder druk. Bijvoorbeeld door de bouw van de Blankenburgverbinding, die deels door het Midden-Delflandgebied gaat lopen, legt een woordvoerder van Natuurmonumenten uit. Eerder zijn er al diverse acties tegen de komst van de tunnel gehouden, maar die hebben weinig uitgehaald.

Andere zorgen die leven zijn het verdwijnen van bloemen, insecten en vogels in het landelijk gebied en ook het verdwijnen van bomen en de bouw van grote stallen en bedrijfsterreinen geven de nodige kopzorgen. Verder vindt men dat boeren beter beloond moeten worden door overheden en supermarkten voor genomen natuurvriendelijke maatregelen.

In totaal hebben 45.956 mensen de enquete ingevuld, onder wie 7.131 in Zuid-Holland. In de vragenlijst is er ook aandacht voor geschikte locaties voor windturbines en zonnepanelen. Ruim 90 procent vindt daken van woningen en bedrijfsgebouwen geschikt voor zonnepanelen en bijna 90 procent ziet windmolens zitten nabij snelwegen, industrieterreinen en havens.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS