Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Veerdienst Maassluis-Rozenburg valt mogelijk uit door stakingsacties

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 6 september 2018 12:29


De veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg kan mogelijk na volgende week uitvallen. Vakbond CNV Vakmensen kondigt acties aan omdat de exploitant Ottevanger OV geen cao-afspraken zou willen maken. "Onze werkgever krijgt nog tot 14 september de tijd om alsnog goede afspraken te maken met CNV Vakmensen", zo staat op de site van de vakbond.

Probleem is volgens CNV niet alleen dat Ottevanger geen cao-afspraken zou willen maken, maar ook dat er met minachting over de werknemers zou worden gesproken en dat ze worden behandeld als 'een stel simpele zielen'. Verder zou er ook worden bezuinigd op de bezetting van de veerpont ten koste van de veiligheid. De WOS heeft geprobeerd contact te krijgen met de vervoersonderneming om ook haar kant van het verhaal te horen. Tot op heden heeft de redactie geen reactie mogen vernemen.

Volgens CNV Vakmensen is een normaal gesprek met de werkgever niet mogelijk. Woordvoerder Albert van Damme vindt ook dat de provincie Zuid-Holland als opdrachtgever van de veerdienst mede schuldig is aan de geƫscaleerde situatie. "De provincie wilde graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten - marktwerking heet dat - en heeft de veerdienst gegund aan de goedkoopste inschrijver."

Donderdagmiddag rond 17.15 uur vertelt Albert van Damme meer over de situatie in het programma Dwars door de Regioshow op WOS Radio.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS