Archief

Veertien lintjes in Maassluis

In totaal dertien inwoners van Maassluis en één van Vlaardingen hebben vrijdag te horen gekregen dat zij in het kader van de jaarlijkse lintjesregen koninklijk worden onderscheiden. Eén van hen wordt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en drie tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De anderen worden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanwege de coronamaatregelen ging burgemeester Haan op de bakfiets langs de inwoners om hen te verrassen. Eén echtpaar kreeg de mededeling te horen van de burgemeester van Vlaardingen. De versierselen worden op een later moment dit jaar opgespeld.

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd:

Luuk Vroombout, die inmiddels een van de grootste maritieme ambassadeurs van Nederland is. Hij is eigenaar van het bedrijf Alphatron Marine, een wereldleider op het gebied van maritieme navigatie- en communicatiemiddelen. Vroombout is daarnaast lid van de adviescommissie van de vakbeurs Europort, zeer actief voor het Nationaal Sleepvaart Museum en sinds 2004 bestuurslid van de Stichting Maritieme Collectie Rijnmond. In die functie speelde Vroombout een belangrijke rol bij het redden van de zeesleper Elbe. Vroombout is sinds 2005 initiator, bestuurslid en vrijwilliger van de Stichting Sleepboothaven Maassluis

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:

Hans de Bruin
gaf van 2008 tot 2019 leiding aan het bestuur dat jaarlijks met de Furieade Maassluis op de kaart zet en was tevens actief binnen de adviescommissie van de gemeente Maassluis. Op politiek vlak was hij raadslid en voorzitter van het afdelingsbestuur van de PvdA in Maassluis. Tegenwoordig is hij steunraadslid.

Kees en Joke Diepstraten - Lemaire voeren als keurmeester wereldwijd vogelkeuringen uit tijdens internationale vogeltentoonstellingen. Kees Diepstraten zit in het bestuur van de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers District Zuid Holland en zijn vrouw is voorzitter van de Maaslandse vogelvereniging. Joke Diepstraten is meervoudig Europees kampioen.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:

Gerard van Leeuwen vervulde diverse functies binnen de Katholieke Kerk Maassluis, onder meer als controleur van de financiële administratie van de parochie De Goede Herder. Ook is hij actief als koorlid en voorzitter van de werkgroep kerkmuziek. Van Leeuwen was ook actief voor de stichting Steun katholiek onderwijs en tennisclub De Commandeur in Maasland.

Hatice Balarisi zet zich sinds 1990 in voor de rol van vrouwen in de Turkse gemeenschap. Zij was vanaf 2005 betrokken bij het Multicultureel Educatief Centrum. Vanuit dit centrum ging zij de strijd aan met het analfabetisme in de Turkse gemeenschap, bevorderde zij de emancipatie van vrouwen en zette zij opvoedingsondersteuning voor gezinnen op.

Cor in 't Veld is sinds 1990 de drijvende kracht achter de Zondag Avond Zangdiensten. Hij maakt opnames van de diensten en zorgt dat deze worden verzonden tot ver over de landsgrenzen. Daarnaast organiseert In 't Veld voor de Ronde Tafel 149 Maasland / Maassluis al jarenlang de Auto Tafel Toertocht.

Sjaan Koole - Van der Velde vanwege haar inzet voor de begeleiding van gastarbeiders en vluchtelingen in Maassluis sinds de jaren '70. Daarnaast begon zij in 1979 een jeugdclub vanuit de protestantse gemeente in Maassluis. Koole - Van der Velden is tevens actief in de kerkelijke wijk Koningshof en de NCBV De Passage.

Peter Vellekoop is al jaren in diverse functies actief voor korfbalclub ckc Maassluis en de protestante gemeente Maassluis. Zo was hij bestuurlijk betrokken bij de fusie van de wijkgemeenten Centrum en De Ark.

Leo Cats is sinds 1980 actief in de Gereformeerde Marantha Kerk in Maassluis. Hij was als ouderling binnen de SOW-gemeente betrokken bij de fusie van kerkelijke gemeenten in Maassluis. Sinds 2011 zorgt Cats ervoor dat mensen die niet zelfstandig de kerk kunnen bezoeken, worden opgehaald en thuisgebracht. Cats is tevens mantelzorger.

Truus Mallie - Steenbakker en Jopie Rietdijk - Vlasblom uit Vlaardingen vanwege hun vrijwilligerswerk binnen zorginstelling De Tweemaster.

Johannes en Cora van der Vlugt zijn al tientallen jaren actief in het jeugd- en jongerenwerk in Vlaardingen. Onder meer bij stichting Jeugdstad Vlaardingen en de scouting. Het echtpaar ontvangt de onderscheiding in Vlaardingen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen