Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Veilig Varend Corso door reddingsbrigades

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 31 juli 2019 19:00


Om te zorgen dat bezoekers en passagiers van boten tijdens het Varend Corso veilig kunnen gaan en staan, wordt elk jaar de hulp ingeschakeld van de reddingsbrigade. Het hele weekeinde zetten vrijwilligers zich zowel op de kant als op het water in om hulp te bieden waar nodig. Dat doen niet alleen de brigades uit Monster en 's-Gravenzande, maar ook die van Delft en Vlaardingen.

"Voor de vrijwilligers is het ook gewoon leuk om dit te doen, want het is een mooi evenement en we zijn trots dat we deel uit mogen maken van de bewaking", laat Tanya Middelburg namens de Westlandse reddingsbrigades weten. Wel wil ze iedereen op het hart drukken om goed te luisteren naar de aanwijzingen van de brigade: "We werken nauw samen met de organisatie en we zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van iedereen."

In het verleden is er al aardig wat hulp verleend, zowel langs de kant als op de boten. "Dat varieert van hulp bieden bij een onwelwording, tot een pleister plakken of een wespensteek verzorgen. Ook hebben we mensen van corsoboten moeten afhalen, omdat ze de hele dag in de brandende zon staan en het daardoor even niet meer gaat." Ook deelde de reddingsbrigade bij warmere edities langs de kant water uit.

In onze zomerserie trekken wij de komende weken door de regio. Elke week in de zomervakantie heeft een eigen thema. Deze week zijn we bij het Varend Corso. Donderdag aandacht voor het decoreren van de corsoboten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS