Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Veiling met haven Kwintsheul mogelijk beschermd dorpsgezicht

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 29 november 2019 16:02

Foto: WOS


Het laatste overeind staande veilinggebouw van Kwintsheul langs de Lange Watering  moet behouden blijven. Dat vindt de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul. Daarom heeft zij bij de gemeente de status 'beschermd dorpsgezicht' aangevraagd voor de loods met haven en het oude huis van de veilingmeester.

Van 1928 tot 1974 deed het gebouw dienst als veilinggebouw. Het is het enige oude veilinggebouw in Westland dat nog een haven heeft, en is daardoor uniek volgens Chris Batist van de historische vereniging. "We pleiten ervoor om dit nu vooraf al te beschermen, zodat het niet ineens verdwijnt. Want er is al te veel verdwenen in het Westland."


Volgens Batist is de loods niet weg te denken uit het totaalplaatje van de Lange Wateringkade. Daarom moet het volgens hem als cultureel erfgoed bewaard worden. "We moeten niet alleen naar gebouwen kijken van driehonderd jaar geleden, maar ook naar gebouwen van vijftig en honderd jaar geleden." 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS