Archief
Google Streetview

Google Streetview

Veilingroute vanaf Wateringen nu 'De Westlandroute'

Het moet een vreemde gewaarwording zijn voor automobilisten die vanaf de Wippolderlaan de N222 oprijden. De weg heette altijd 'Veilingroute', maar is nu omgedoopt tot 'De Westlandroute'. Afgelopen maandag zijn daarvoor borden langs de weg geplaatst.

Alleen het gedeelte tussen de Middel Broekweg (bij de bloemenveiling) tot aan de nieuwe kruising bij de Lange Broekweg heet nu nog Veilingroute. Deze weg kreeg eerder dit jaar ook een ander nummer: N465. De Westlandroute (N222) loopt nu van Wateringen naar het Vlietpolderplein.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Westland heeft de naamswijziging onder meer te maken met de verandering van de wegnummering. Ook is het nieuwe kruispunt zo ingericht dat de 'hoofdstroomweg' nu loopt vanaf de Wippolderlaan tot aan het Vlietpolderplein. "Dus voor de weggebruiker is het ook logisch om de naam hetzelfde te houden.

De naamgeving 'De Westlandroute' ondersteunt ook het doel om die route te nemen - en niet de Veilingroute - om doorgaand verkeer uit de kom van Naaldwijk te weren."