VELO en Westlandia verliezen; doelpuntloos duel in Den Hoorn

Eersteklasser VELO is zondag tegen de zesde nederlaag van het seizoen aangelopen. In Zundert was de Wateringse nummer laatst niet opgewassen tegen Moerse Boys. De Brabanders wonnen met liefst 4-0.

Moerse Boys was vanaf de aftrap heer en meester. VELO keek al na acht minuten tegen een 1-0 achterstand aan en doelman Denis Pamuk moest daarna binnen een kwartier nog twee keer vissen. De ploegen gingen daardoor bij een 3-0 stand rusten. Drie minuten na de thee denderden de Brabanders verder over VELO heen: via de lat wist Moerse Boy de 4-0 te maken. In het restant ging VELO nog op jacht naar de eretreffer, maar dat mocht niet baten.

Den Hoorn - VOC

Competitiegenoot en nummer vier Den Hoorn hoopte thuis een overwinning te behalen tegen de nummer twee VOC. De wedstrijd in de eerste klasse B ging grotendeels gelijk op: beide teams kregen kansen en waren aanvallend, maar het lukte beide niet te scoren. Het bleef 0-0. Het laatste half uur van de wedstrijd kwam Den Hoorn met tien man te staan: aanvoerder Bas de Joode werd van het veld gestuurd met een rode kaart.

Westlandia - Hercules

Het zondagteam van Westlandia dat uitkomt in de derde divisie is onderuit gegaan tegen Hercules uit Utrecht. Na ongeveer twintig minuten spelen op sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk schrok doelman Leerdam van een aanval van Hercules, waardoor Van Buren de 0-1 kon maken. Westlandia kreeg daarna kansen, maar moest tot twaalf minuten in de tweede helft wachten tot de gelijkmaker viel. Nigel Nwankwo maakte de 1-1 uit een corner. Een fout van Marko van der Knaap leidde tien minuten voor tijd echter alsnog de nederlaag in. Een Hercules-speler kon daardoor alleen op de keeper af en bepaalde de einduitslag op 1-2.