Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Verbreding van Burgemeester Elsenweg (N213) start in januari

De provincie Zuid-Holland heeft een aannemer gevonden voor het verbreden van de Burgemeester Elsenweg bij Naaldwijk. De N213 wordt vanaf januari verbreed naar 2 keer 2 rijbanen. De hele operatie duurt tot eind 2019.

De verbreding vindt plaats tussen de Middel Broekweg en de Dijkweg, parallel dus aan FloraHolland. Behalve deze verbreding, wordt ook het kruispunt bij het voormalige Chinese restaurant in Poeldijk onder handen genomen.

Het werk is gegund aan aannemerscombinatie Van Gelder-VOBI. Er is niet alleen naar de prijs gekeken, maar ook naar de manier van uitvoering. Volgens de provincie geeft het werk van de gekozen aannemer de minste verkeershinder en minder onderlast voor de omgeving.

Het werk is op een aantal fronten al voorbereid. Zo hingen er blauwe netten in wat bomen naast de weg. Die moesten voorkomen dat er vogels in zouden broeden, want deze bomen worden uiteindelijk gekapt. Ook zijn al kabels en leidingen verlegd. In oktober volgt een informatieavond voor omwonenden en bedrijven.