Archief
MediaTV

MediaTV

Verdachte dodelijk ongeluk komt niet opdagen

De verdachte van een dodelijk ongeval op de Industrieweg in Maassluis in september vorig jaar, is donderdag niet komen opdagen voor zijn zijn strafzitting in de Rotterdamse rechtbank. De zaak tegen de 19-jarige Maassluizer is daardoor voorlopig uitgesteld.

De bestuurder reed die woensdagochtend volgens onderzoek met snelheden van tussen de 82 en 84 kilometer per uur over de Industrieweg, een weg waarop je niet harder dan 50 kilometer per uur mag. Met die snelheid zou hij een ander voertuig hebben ingehaald en daarbij een 68-jarige fietser over het hoofd hebben gezien. Die overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

De politie bezorgde vorige week een uitnodiging, maar de familie van de verdachte weigerde die in ontvangst te nemen. Daarbij werd de mededeling gegeven, dat de man toch niet zou komen opdagen. Tijdens een eerdere (niet-inhoudelijke) zitting liet de man ook al zijn gezicht niet zien.

"Wij vinden dat hij er wel bij moet zijn", meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Bij de volgende zitting zal de politie hem daarom komen ophalen.

Categorieen:
Maassluis 112