Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verdachten in moordzaak Den Hoorn vrijgelaten

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 25 januari 2018 17:52


De drie mannen die tot nog toe verdacht werden van betrokkenheid bij de dood van een 59-jarige inwoner uit Den Hoorn, zijn vrijgelaten. Wel hebben ze een gebiedsverbod gekregen voor de wijk rondom het inmiddels beruchte Kloosterpad. Dat zegt burgemeester Rodenburg van de gemeente Midden-Delfland.

Bewoners van die wijk in Den Hoorn willen dat er voorlopig geen mensen met psychische problemen meer in hun woonblok worden gevestigd. Ze reageren daarmee op alle onrust van de afgelopen tijd met als dieptepunt de moord begin deze week.

Een groep bewoners is woensdagavond bijeengekomen om een brief op te stellen aan woningbouwvereniging Wonen Midden-Delfland. Ed Roeling, bewoner en raadslid in Midden-Delfland: "Wij willen dat mensen van wie bekend is dat ze problemen of een stoornis hebben, hier de komende jaren niet meer gevestigd worden. Dat is nodig om een stabiele situatie te krijgen."

Wonen Midden-Delfland wil pas over 2 weken inhoudelijk reageren, als het plan van aanpak klaar is. De politie doet donderdag opnieuw onderzoek bij de woning van de vermoorde man. Al jaren is er onrust rond de woning. Een andere buurman vertelt dat hij de 59-jarige overleden man in 2013 na langdurige problemen met messteken verwondt. Na het uitzitten van zijn gevangenis, komt hij in dezelfde woning terug.

Volgens Roeling is het triest dat het zover moet komen dat er nu iemand vermoord is. Het zegt volgens hem iets over de gebrekkige zorg van politie, gemeente en hulpinstanties. Vorige week ontdekt Roeling voor zijn deur een dode bewoner van het complex. "Hij is op een natuurlijke manier om het leven gekomen, maar je ziet hier ook weer wat een gebrek aan zorg doet. Hij lag daar op straat, helemaal verwaarloosd. Ik heb hem geïdentificeerd voor de politie. Had daar niet meer aan gedaan kunnen worden, vraag je je dan af."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS