Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verdachten inbraak Filmclub mogelijk toch vervolgd

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 19 juli 2017 18:41

Foto: Peter Vermeer in zijn Filmclub


De drie verdachten van een inbraak in oktober 2016 in de Filmclub in De Lier, worden mogelijk toch vervolgd. De drie mannen werden enkele uren na de inbraak aangehouden, en ook de buit was terecht. Toch seponeerde het OM de zaak.

Het OM liet weten dat er bij het politieonderzoek verder geen aanvullend bewijs is gevonden dat de verdachten wettig en overtuigend met de inbraak in verband brengt. De verdachten hadden deels natte kleding aan en er liep een spoor vanaf een bootje naar de woning waar zij zaten.


Peter Vermeer, eigenaar van de Filmclub aan de Kijckerweg, liet het er niet bij zitten. Hij begon een rechtszaak die vorige week diende. "De rechter heeft uitspraak gedaan en die zaak krijgt nog een staartje", aldus Vermeer. Er is aanvullend onderzoek aangekondigd. 

Mislukte overval 
Nog geen week na die uitspraak, werd Vermeer opnieuw geconfronteerd met een crimineel. Dinsdag probeerde een man de zaak te overvallen. De eigenaar pakte een schaar en jaagde de man de winkel uit. Hij vertrok op een zwart/blauwe scooter richting de Hoogweg. Die verdachte is nog niet opgepakt. 

In totaal is er in de Filmclub al drie keer een overval gepleegd en er is twee keer ingebroken. Peter Vermeer hoopt dat afgelopen dinsdag de laatste keer was. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS