Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Verder onderzoek naar oorzaak dood cafébaas

De inhoudelijke behandeling van de moord op de 52-jarige cafébaas uit Maassluis is opnieuw uitgesteld. Verdachte Michael L. zou woensdag een strafeis horen, maar L. heeft een nieuwe advocaat in de arm genomen. Die wil een Canadese deskundige inschakelen, omdat er twijfels zijn over de doodsoorzaak, zo meldt mediapartner Omroep West.

De verdachte en de caféhouder kregen op 13 maart 2018 ruzie bij het ophangen van een tv in het huis van de verdachte aan de Doelenstraat in Rijswijk. Volgens L. kreeg hij daarbij twee klappen van de Maassluizer. Toen hij die wilde afweren zou hij op diens borstkas zijn gevallen, is zijn verhaal. Als L. doorkrijgt dat de caféhouder mogelijk overleden is, neemt hij in paniek een hand slaappillen en kruipt in bed.

De caféhouder was een bekend gezicht in Maassluis. Hij runde er café 't Smitje naast de sporthal. Na zijn dood werden er bloemen gelegd en was er een stille tocht.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft L. de cafébaas gewurgd. Uit onderzoek blijkt dat de man een gebroken tongbeen had, maar er zijn geen wurgsporen. Het slachtoffer had ook een hartafwijking. Wat de precieze doodsoorzaak is geweest, is onduidelijk. Tijdens de vorige zitting zei een patholoog dat er sterke aanwijzingen zijn voor verwurging.

De nieuwe advocaat van L. vindt dat er te veel onduidelijk is over de doodsoorzaak en vroeg woensdag om contra-expertise. "De patholoog hinkt op twee benen. Dan kunt u het niet maken om daar niet nog iemand naar te laten kijken", zei hij tegen de rechter.

Belang nabestaanden

Het OM was het daar niet mee eens. Volgens de officier is het verhaal van de patholoog duidelijk en weegt het belang van de nabestaanden ook zwaar mee. "Zij willen de zaak afsluiten", aldus de officier.

De rechter besloot dat de Canadese deskundige zijn mening mag geven over de doodsoorzaak. "In het kader van een eerlijke procesvoering is het inderdaad noodzaak om een nieuwe deskundige toe te wijzen." Omdat het om een hoogleraar in Ottowa gaat, moeten alle stukken worden vertaald en kan de zaak pas over enkele weken worden hervat.

Categorieen:
Maassluis 112