Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verdere vertraging woningbouw Tuin Van der Lely

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zaterdag 1 december 2018 07:57


Het schiet niet op met de woningbouw in het zogeheten Transformatiegebied, ook wel bekend als de Tuin Van der Lely, in Wateringen. Daar zouden aanvankelijk begin 2018 de eerste woningen worden opgeleverd. Vorig jaar werd al duidelijk dat dit nooit zou worden gehaald. En nu schrijft het college aan de gemeenteraad, dat er pas in het tweede kwartaal van 2019 mogelijk een gebiedsvisie kan worden voorgelegd. En dan zal er vervolgens nog een bestemmingplan moeten komen, voordat de eerste paal de grond in kan.

De vertraging komt onder meer door onduidelijkheid over de reconstructie van de kruising Erasmusweg/Wippolderlaan. Vrijwel zeker wordt die ongelijkvloers, maar voor de nieuwe woonwijk maakt het verschil of de Wippolderlaan onderlangs gaat of niet. Verder moeten Westland en Den Haag er nog met elkaar uitkomen of er een extra ontsluiting van de wijk op de Erasmusweg komt. Westland wil dat graag, maar Den Haag wil juist zo min mogelijk ontsluitingen op de Erasmusweg.

Ook praten de beide gemeenten en het hoogheemraadschap over een verbinding tussen de Holle Watering en De Laak. Deze Erasmusvaart vergt de nodige ruimte en het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor het Transformatiegebied. Tel daarbij op dat de noodzakelijk gesprekken over geluids- en stofhinder met de bedrijven achter de Ambachtsweg nog niet hebben plaatsgevonden door onvoldoende capaciteit bij de gemeente en de wens om in de nieuwe wijk een school neer te zetten.

"Dit alles heeft tot gevolg dat er nog geen gebiedsvisie aan u ter goedkeuring voorgelegd kan worden", schrijft het college. "Wanneer wij een gebiedsvisie aan u voorleggen, dan willen wij graag dat deze realistisch en haalbaar is."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS