Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verdiepte Nieuwe Waterweg officieel geopend

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 3 oktober 2019 12:32

Foto: Rijnmond


De vernieuwde Nieuwe Waterweg is sinds deze donderdag officieel open voor vaarverkeer. Om te vieren dat het uitdiepen van het water eindelijk klaar is werd een nautisch saluut gebracht, schrijft mediapartner Rijnmond.

Schepen van de betrokken aannemers Van der Kamp en Boskalis, de RPA van het Havenbedrijf Rotterdam en de Rotterdam van Rijkswaterstaat spoten met water en lieten hun scheepshoorn schallen.

De Nieuwe Waterweg werd de afgelopen anderhalf jaar anderhalve meter verdiept over een lengte van 25 kilometer: van Hoek van Holland tot aan Schiedam.

Zo'n 5 miljoen kuub zand en slib werd uitgebaggerd om te zorgen dat ook nieuwe, diepere schepen de Rotterdamse haven in kunnen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaf het startschot voor de opening van de vernieuwde Waterweg samen met de directeur van Havenbedrijf Rotterdam, Ronald Paul.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS