Archief
Google Earth

Google Earth

Vergunning aangevraagd voor huisvesting arbeidsmigranten Hertenlaan

De wethouders Snijders en Van der Stee van de gemeente Westland hopen nog deze week meer duidelijkheid te kunnen bieden ten aanzien van de eventuele huisvesting van arbeidsmigranten in het pand aan de Hertenlaan 2 in Honselersdijk. Dit kwam maandagavond naar voren in hun beantwoording van vragen van de gemeenteraadsfracties van GBW en Westland Verstandig.

De nieuwe eigenaar van het pand wil er dertig arbeidsmigranten onderdak gaan bieden. Dat is veel te veel op die locatie, zo menen omwonenden. In beginsel heeft de koper evenwel goede papieren, omdat het pand een zogeheten gemengde bestemming heeft.



Er hebben in de afgelopen maanden interne verbouwingen plaatsgevonden om er meerdere kamers te maken. Die verbouwingen waren niet vergunningplichtig. Uit een bouwkundige inspectie is gebleken dat het pand wat dat betreft in orde is, zei wethouder Snijders desgevraagd.



Wel moet er, op grond van de nieuwe huisvestingsverordening, een omzettingsvergunning worden verleend. Die omzettingsvergunning is afgelopen vrijdag bij de gemeente aangevraagd, aldus Snijders. Er zal in elk geval een zogeheten leefbaarheidstoets worden uitgevoerd. Daarbij is in eerste instantie geen inbreng van omwonenden voorzien.