Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vergunning om arbeidsmigranten te huisvesten aan Tiendweg

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 8 juni 2018 17:05

Foto: Google Streetview 1


Het Westlandse college van B en W heeft de gemeenteraad in een brief laten weten een vergunning te verlenen voor het huisvesten van arbeidsmigranten in een leeg kantoorpand aan de Tiendweg in Naaldwijk. Daarmee komt het college niet tegemoet aan de wens van Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland om nog geen beslissing te nemen en de zaak eerst te bespreken in de raadsvergadering van 12 juni. B en W blijft erbij dat dit een collegebevoegdheid is.

Volgens het college komen de afspraken over beheer en voorkomen van overlast tegemoet aan de vragen die zijn gesteld door de omliggende bedrijven en door de raadsfracties. Er komt een beheerder die periodiek aanwezig is en een bewoner zal fungeren als assistent-beheerder. Verder moeten de bewoners zich houden aan huisregels en komen er camera's in en om de algemene ruimtes in het gebouw. Verder zal een klachtenlijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar zijn en komen er maximaal 2 personen per wooneenheid.

Het college herhaalt in de brief dat het belang om de locatie tijdelijk (maximaal 10 jaar) in te zetten voor de huisvesting van arbeidsmigranten groter is dan het pand beschikbaar te houden als kantoor. Wat betreft mogelijke parkeerproblemen wijst het college erop dat dat de ingediende plannen voorzien in het noodzakelijk aantal parkeerplaatsen. En er wordt geen extra parkeerdruk verwacht, omdat de parkeerbehoefte van de kantoren op andere uren plaatsvindt dan de parkeerbehoefte van bewoners.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS