Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vergunning voor huisvesten arbeidsmigranten in Elsenbosch

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 9 september 2019 13:14

Foto: Plan Elsenbosch


Het college van B en W van Westland heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van 119 tijdelijke woonunits en 1 tijdelijke beheerdersruimte in het project Elsenbosch in Honselersdijk. Het is de bedoeling dat daar 320 arbeidsmigranten worden gehuisvest. Belanghebbenden kunnen tot 18 oktober nog bezwaar maken tegen de vergunningverlening.

Elsenbosch is een van de drie locaties waarvoor door uitzendbureaus ontwikkelplannen zijn uitgewerkt, die volgens het college geen onoverbrugbare belemmeringen opleveren. Begin dit jaar werd de gemeenteraad daarvan op de hoogte gesteld. De andere locaties zijn de Lange Broekweg in Naaldwijk en de Arckelweg in Poeldijk. De keuze voor deze laatste twee locaties hebben tot veel commotie bij omwonenden geleid. Ook oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben zich ertegen uitgesproken.

Dat arbeidsmigranten in Elsenbosch tot veel minder verzet heeft geleid, ligt waarschijnlijk aan het feit dat het een ontwikkelproject in bestaand tuinbouwgebied is. Er komt ook een ontsluiting voor het bedrijf Van den Bos Flowerbulbs, een benzinestation en een fastfoodrestaurant. Enkele omwonenden vonden wel dat hun woon- en leefklimaat zou worden aangetast, maar hun bezwaren werden vorig jaar al door de Raad van State ongegrond verklaard.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS