Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verhuizing WOS naar De Veiling lijkt illusie te worden

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 9 oktober 2019 23:23

Foto: WOS Media


De kans dat streekomroep WOS zijn intrek neemt in zalencomplex De Veiling (voorheen De Leuningjes) in Poeldijk wordt steeds kleiner. Daar is een reeks van factoren debet aan, zo kwam woensdagavond naar voren in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Om te beginnen is daar de opstelling van het nieuwe bestuur van De Veiling. Voorzitter Henk van den Bos bracht naar voren dat het nu economisch goed gaat en dat De Veiling zelfs ook de kleine zaal nodig heeft om nog meer activiteiten in combinatie met de grote zaal te kunnen houden. Een komst van de WOS zou die ontwikkeling blokkeren. Volgens John Witkamp (LPF) voldoet het nieuwe bestuur aan de opdracht om bij De Veiling terug te keren naar de situatie van vóór de asbestkwestie en kan wethouder Piet Vreugdenhil daar niet omheen.

Okidoki
De financiering voor een verhuizing van de omroep naar De Veiling zou volgens een door de WOS aangedragen scenario voor een groot deel opgebracht kunnen worden door verkoop van het huidige onderkomen, een oud schoolgebouw in 's-Gravenzande, ten bate van de ontwikkeling van een appartementencomplex.
Dit scenario zorgt voor onrust bij kinderopvangorganisatie Okidoki, waarvan een vestiging in een deel van het zelfde schoolgebouw is ondergebracht. Directeur Margreet van der Poll bracht in de commissievergadering naar voren, dat Okidoki bij een eventueel vertrek van de WOS graag ook dat deel van het gebouw zou willen benutten, gezien de animo voor de kinderopvang op deze locatie. In dat geval zou er evenwel een streep gehaald kunnen worden door de voorgestelde financiering voor een verhuizing van de WOS naar Poeldijk.

Huis van de Buurt
Verder zou de WOS haar beoogde onderkomen in De Veiling willen delen met organisaties als Vitis Welzijn en de bibliotheek om daarmee te komen tot een zogeheten Huis van de Buurt. Maar het denken over zo’n Huis van de Buurt is onderdeel van het in ontwikkeling zijnde Omgevingsplan voor heel Poeldijk, waarbij ook gekeken wordt naar de voormalige Dario Fo-locatie aan de Voorstraat en waarvoor ook de Bartholomeusparochie zich met haar plannen in beeld heeft gezet. Dat omgevingsplan laat nog op zich wachten; uitkomst op z’n vroegst rond de komende jaarwisseling.

Druiventuin
Vanzelfsprekend werd er ook gesproken over de optie om voor de WOS een oplossing te vinden in Themapark De Westlandse Druif in Monster, waarvan het bestuur tien dagen geleden bekendmaakte dat de activiteiten aldaar worden beëindigd. De WOS heeft deze optie eerder onderzocht en kwam begin 2015 tot de conclusie dat het een onhaalbare kaart was. De LPF redeneert dat het zeer reëel is om die locatie in Monster ruim vier jaar later nog eens goed tegen het licht te houden. Deze fractie komt mogelijk in de raadsvergadering van 29 oktober met een motie om te onderzoeken wat anno nu de kosten zijn om de WOS daar een onderkomen te kunnen bieden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS