Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verkeersdrempels op 'racebaan' Dijkshoornseweg

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 26 februari 2018 11:39

Foto: Google Streetview


Op de Dijkshoornseweg in Den Hoorn worden komende maand twee kunststof verkeersdrempels geplaatst om het te hard rijden tegen te gaan. Dat is de uitkomst van een gesprek van wethouder Horlings met bewoners en ondernemers. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur, maar 74 procent van alle voertuigen rijdt er te hard, zo blijkt uit metingen.

De PvdA-fractie vroeg in november al aandacht voor de situatie. "Een doorgaande rechte weg lijkt uit te nodigen tot 'Formule1'-gedrag", zei fractievoorzitter Elly de Jong destijds. Ook de gemeente trekt die conclusie nu: "De inrichting van de straat nodigt op rustige momenten uit tot hard rijden", zo staat in een verslag van de bijeenkomst tussen wethouder en omwonenden.

Het plaatsen van de drempels geldt als een proef, die tot de zomer loopt. Er wordt daarbij tevens onderzoek gedaan naar mogelijke trillingen en schade bij de oude woningen die langs de weg staan. Daarnaast wordt het oplichtende snelheidsbord vaker langs de weg gezet en worden stickers met daarop de maximumsnelheid op lantaarnpalen geplakt. Op deze manier worden weggebruikers geattendeerd op de maximumsnelheid. Tevens zal er vaker handhavend worden opgetreden tegen verkeersoverlast.

De PvdA is blij dat er nu maatregelen worden genomen. "Laten we hopen dat de situatie nu een stuk veiliger gaat worden voor het winkelend publiek en de vele kinderen die in deze straat lopen", aldus De Jong.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS