Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verlenging buslijn 21 naar Wateringen voorlopig van de baan

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 10 juli 2018 13:34

Foto: De huidige eindhalte van lijn 21


Reizigers kunnen komend jaar toch niet in Wateringen op een directe bus naar Den Haag stappen. Het was de bedoeling dat HTM-lijn 21 via Ambachtsweg zou gaan doorrijden naar het Plein in Wateringen. Dat blijkt op dit moment echter niet haalbaar.

Dit blijkt uit een reactie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) op het commentaar van de gemeente Westland. Volgens Westland is de route via de Ambachtsweg niet haalbaar, omdat de weg te smal en door de verkeerssluizen te onveilig is als doorgaande busroute. Ook zouden de veelal niet-onderheide woningen niet bestand zijn tegen de trillingen van het zware verkeer.

Het college van burgemeester en wethouders stelde dan ook een alternatieve route voor, via de Erasmusweg, Poeldijkseweg en Kerklaan. Dit zou vervoerder HTM echter 90.000 extra kilometers kosten op jaarbasis. "Tevens is zo'n langzamere route minder aantrekkelijk voor reizigers die snel tussen Wateringen en Den Haag willen reizen", aldus de MRDH. Daarom is nu besloten de huidige route met eindhalte Den Haag, Vrederust te handhaven.


De gemeente Westland onderzoekt nu de mogelijkheden om extra vervoer voor een periode van twee jaar zelf in te kopen. Daarnaast blijven HTM en de MRDH in gesprek om een haalbare route voor lijn 21 naar Wateringen in de toekomst wel mogelijk te maken.

De vervoersplannen worden woensdag vastgesteld.

Eerder maakten wij onderstaand item over de perikelen rond lijn 21:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS