Ellen Grimbergen

Verlies voor Hoekse rugbyers in Den Bosch

In een heroïsche strijd dolf The Hookers zaterdag het onderspit tegen The Dukes. De Hoekse rugbyers verloren in Den Bosch met 26-21.

De Hoekenezen kenden een goede start. Anderhalve minuut na het beginsignaal kon Kevin Lenssen een penaltykick verzilveren (0-3). Het werd daarna zelfs 0-8 door een try van Jens van der Knijff. Na 31 minuten de eerste punten voor The Dukes, penalty: 3-8. Twee minuten later een try met conversie van Bas van den Heerik, wat de stand op 3-15 bracht en waarmee ook de rust werd bereikt.

Na drie minuten in de tweede helft de eerste try voor The Dukes: 8-15. Na 21 minuten de volgende try voor Dukes, terwijl Hooker René de Vries op de strafbank zat. Niet veel later kwam The Dukes via een penalty op een voorsprong van 16-15, maar dat werd weer omgebogen door een penalty van Lenssen: 16-18.

Met nog 9 minuten te gaan, kwam The Dukes op 23-18 (try en conversie). Twee minuten voor tijd werd dat zelfs 26-18. In de laatste seconden redden de Hoekenezen nog 1 wedstrijdpunt door een benutte penalty van Lenssen, want verliezen met een verschil van 7 punten of minder levert 1 punt op en nu werd het dus 26-21.