Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verschillende overtredingen bij autobedrijven in Maassluis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 2 augustus 2018 13:35

Foto: Signbbiblio


Zes autobedrijven in Maassluis hebben niet al hun zaakjes helemaal op orde. Dat bleek dinsdag tijdens een gezamenlijke controle van de gemeente en diverse instanties. Eén bedrijf stond zelfs niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en was daardoor illegaal bezig.

Alle bedrijven hadden hun opkoop- en verkoopregister niet op orde en begingen bovendien milieuovertredingen. Zo waren accu's en olievaten niet op de juiste manier opgeborgen en konden keuringsbewijzen van wasplaatsen niet worden getoond. Daarnaast hadden bedrijven teveel autowrakken gestald staan en kon geen afgiftebewijs getoond worden dat het chemisch afval via erkende afvalinzamelaars was weggebracht.

Er was een bedrijf dat nog een belastingschuld van 30.000 euro had openstaan. Deze moest contant worden afgerekend. Verder trof Stedin sporen van stroomdiefstal aan tijdens het verwisselen van de energiemeter van een van de autohandelaren. De netbeheerder doet verder onderzoek en legt zo nodig een naheffing op.

De gemeente Maassluis houdt meerdere keren per jaar uitgebreide controles bij autobedrijven. Hierbij worden de bedrijven grondig gecontroleerd op het naleven van de wet- en regelgeving. Daarnaast wordt in kaart gebracht welk pand waarvoor wordt gebruikt en wie de daadwerkelijke gebruiker is. Om welke autobedrijven het gaat, is niet bekendgemaakt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Flora College
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS