Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vertraging voor plan noodhuisvesting arbeidsmigranten

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 18 juli 2019 13:37


Niet deze maand maar pas in oktober worden er besluiten genomen over waar in Westland er tijdelijke noodhuisvesting van arbeidsmigranten mag plaatsvinden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten na een oproep daartoe van Glastuinbouw Westland.

Het afronden van de aanvragen van tijdelijke noodhuisvesting van arbeidsmigranten in Westland neemt meer tijd in beslag dan vooraf werd gedacht. Om ervoor te zorgen dat de aanvragen compleet zijn en dus kans maken op een vergunning, is de termijn verlengd tot 1 oktober van dit jaar. Op dit moment zijn drie locaties in beeld.

In totaal zijn er in de komende jaren zeker tweeduizend bedden nodig voor de in Westland werkende arbeidsmigranten. Omdat de bouw van diverse wooncomplexen nog wel een tijdje op zich laat wachten, heeft het college besloten om zich daarnaast te richten op zeer tijdelijke huisvesting, van maximaal twee tot drie jaar. Hierbij wordt onder meer gedacht aan het plaatsen van zogeheten portocabins.

Afgesproken is dat Glastuinbouw Westland met een lijst van mogelijke locaties komt. Die moeten zich bevinden op glastuinbouwgebied, want gemeentelijke grond komt niet in aanmerking. Bovendien moet de relatie tussen huurder en verhuurder zodanig worden vormgegeven dat er geen afhankelijkheidsrelatie kan ontstaan. Ook moet er dag en nacht toezicht en beheer zijn en moet een en ander verkeerstechnisch kunnen.

Deze tijdelijke locaties staan los van de al vier bestaande plekken waar langdurige huisvesting wordt onderzocht. Dat zijn de Lange Broekweg in Naaldwijk, de Arckelweg in Poeldijk, de Burgemeester Elsenweg in Honselersdijk en de Madeweg in Monster.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS