Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vertrouwen Westlandse raad in college B en W op de proef gesteld

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 10 september 2019 23:03

Foto: Toekomst van deze speelkooi is splijtzwam


Er dreigt een vertrouwensbreuk tussen een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad en het college van B en W over de toekomst van een speelkooi aan de Van Nassaustraat in Wateringen. Bij monde van wethouder Leen Snijders houdt het college vast aan een verkleining van deze (voetbal)kooi. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft eind vorig jaar in een motie uitgesproken dat de kooi haar huidige omvang moet behouden.

Snijders heeft de kooi-kwestie bij zijn aantreden na de verkiezingen vorig jaar als erfenis meegekregen uit het vorige college van B en W. "Ik sta er blanco tegenover. Ik heb in het afgelopen jaar een antwoord gezocht op de vraag: waar is het meeste draagvlak voor?", verklaarde hij dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Kring omwonenden
De wethouder verwees naar een participatietraject met omwonenden. CDA-woordvoerder Jan van Rossum stelde, dat dit participatietraject niet gehouden had mogen worden, omdat de kring van betrokkenen te klein zou zijn geweest. Volgens de geldende beleidsregels met betrekking tot speelruimten in Westland gaat het hier om een voorziening op wijkniveau en niet op buurtniveau, is al jarenlang de kern van zijn betoog.

Snijders verkreeg dinsdagavond alleen de uitgesproken instemming van twee oppositiepartijen: Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland, samen goed voor 14 van de 39 zetels in de raad. Bij de andere fracties wordt nog onderling beraad gevoerd over de vraag hoe zij de patstelling willen doorbreken. Het meest aannemelijk is dat er een nieuwe motie volgt in de raadsvergadering van 24 september. Wat daarvan de inhoud wordt, was dinsdagavond nog niet duidelijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS