Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vervangen brug Middel Broekweg pas op 1 maart afgerond

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 15 januari 2020 10:22


Het gaat nog zeker anderhalve maand duren voordat verkeer weer gebruik kan maken van de Zwaansheulbrug in de Middel Broekweg. Het vervangen van de brug in Honselersdijk loopt forse vertraging op na de vondst van 21 bommen in oktober. Aanvankelijk zou de weg volgende week vrijdag 24 januari weer open gaan.

Volgens een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland was de vondst van de granaten een verrassing. "Het aantal van 21 is ook niet niks", laat hij weten. Rondom de Zwaansheulbrug lagen Franse geschutsgranaten uit de Eerste Wereldoorlog die door de Duitse bezetter in de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt.

Dergelijke buitgemaakte munitie wordt ook wel 'Beute Geschütz' genoemd, vertelde militair historicus Christ Klep eerder. Uit strategisch oogpunt lieten terugtrekkende Duitsers vaak bruggen opblazen. Of dat in Honselersdijk ook het geval was, is niet duidelijk. Aan de einde van de Tweede Wereldoorlog werden door zowel de geallieerden als Duitsers kuilen gegraven om munitie in te dumpen. "Hoe dieper je graaf, hoe meer je vindt. Ik voorspel dat we de komende jaren munitie blijven vinden", aldus de militair historicus.


Het werk aan de brug begon in oktober. Daarvoor was de Middel Broekweg al in een richting afgesloten. Voor fiets- en bromverkeer is een tijdelijke noodbrug aangelegd. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS