Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verzakkingen Lierse Druivenbuurt in 2021 aan de beurt

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 11 juni 2018 11:30


De verzakkingen in de Druivenbuurt in De Lier zullen in 2021 worden aangepakt. Alleen als er calamiteiten ontstaan zoals gebroken of geknikte leidingen, zullen er tussentijdse maatregelen worden genomen. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van LPF Westland. Een versnelde aanpak is om om organisatorische en financiële redenen niet haalbaar.

De gemeente is een programma begonnen om de verzakkingen in de Lierse Bomen- en Druivenbuurt te verhelpen. Daarin is gekozen van een gefaseerde aanpak, waarin de Bomenbuurt als eerste aan de beurt is. De Bomenbuurt telt vier deelprojecten. Per jaar kan maar één deelproject worden uitgevoerd. Als de Bomenbuurt klaar is, volgt de Druivenbuurt.

Het parkeerprobleem in de Druivenbuurt wil de gemeente ook pas proberen op te lossen als het ophogen van de wijk aan de orde is. Dan wordt bekeken of het mogelijk is om de parkeercapaciteit uit te breiden. Wel wijst het college er al op niet graag groen te willen opofferen, zoals soms wordt gesuggereerd, omdat dit ten koste gaat van de leefbaarheid in de wijk. "Vaak is er in de omgeving wel voldoende parkeergelegenheid, wat inhoudt dat de auto niet altijd voor de deur geparkeerd kan worden."


WOS Nieuws maakte vorige week deze reportage over de verzakkingen in de Druivenbuurt. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS