Archief

Verzamelpunt voedselbank al na één week een succes

In het walhalla van de groente- en fruitdistributie in het Westland heeft de voedselbank een nieuw verzamelpunt: het ABC-terrein in Poeldijk. Hier komen dagelijks tonnen groente en fruit binnen. Afgekeurde producten schuiven direct door naar het verzamelpunt.

Al zit er maar één steeltje te veel op een broccoli of een vies plekje op een mango, het product wordt afgekeurd. Terwijl het nog prima te eten is. De groente- & fruitbrigade is er maar wat blij mee. Zij stoppen de producten in kratten voor klanten van de voedselbank.

"Wij zijn hier een verzamelpunt voor groente en fruit", legt projectleider Elianne Leeffers uit. "Dat wordt opgehaald door distributiecentra van de voedselbank, en die verspreiden het weer onder de lokale voedselbanken in de regio Rotterdam.

Vorige week draaide de Groente- & Fruitbrigade een proefweek en het is eigenlijk nu al een succes. Ze hebben al 15 ton geleverd. Al zit er natuurlijk een keerzijde aan, het is eigenlijk van de zotte dat er nog voedselbanken in Nederland nodig zijn, vindt althans coördinator Bert de Visser.

"Er is nog veel schaamte om je aan te melden voor de voedselbank", klinkt hij overtuigend. "Waarom? Als je kinderen eten kan geven... wij doen ons best om ieder kind met een vol gevoel naar bed of school te laten gaan".

Categorieen:
Poeldijk Westland Economie