Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Verzoek om islamitische basisschool in Maassluis

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 6 februari 2019 11:40

Foto: Signbiblio 2


De stichting Islamitisch College uit Schiedam wil in Maassluis een basisschool op islamitische grondslag vestigen. Dit blijkt uit een brief die naar de Maassluise gemeenteraad is gestuurd, met het verzoek om deze school op te nemen in het plan van Scholen 2020-2022.

Aangekondigd is een vervolgbrief met een prognose omtrent het aantal te verwachten leerlingen. Stichting IC wil de school op 1 augustus volgend jaar openen. Op dit moment heeft het Islamitisch College al twee basisscholen en een kinderopvang in Schiedam.

Ook in Westland zou er, als het aan onderwijsinstelling Yunus Emre ligt, een islamitische basisschool moeten komen. Maar minister Slob gelooft niet dat er in Westland genoeg vraag is voor een dergelijke school. Yunus Emre is tegen dat besluit in beroep gegaan bij de Raad van State.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS