Archief

Vestia denkt na over andere aanpak woningverbetering

Woningcorporatie Vestia doet onderzoek naar andere manieren om haar woningen in de Van der Goesstraat in Honselersdijk te verbeteren. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten aan WOS Media. Diverse bewoners hebben in de afgelopen tijd geklaagd over de gang van zaken rond de verbetering van hun huurwoning.

Om te kunnen doorgaan met de 'woningverbeteringen' zoals die nu bij sociale huurwoningen in de Van der Goesstraat plaatsvinden, moet volgens de wet minimaal zeventig procent van de bewoners daarmee akkoord gaan. Het gaat hierbij om het plaatsen van nieuwe dakkapellen en het isoleren van daken. Vestia verwerkt op dit moment de 'akkoordverklaringen' die eerder aan de desbetreffende bewoners waren gestuurd. In de loop van volgende week verwacht de corporatie de uitkomst hiervan te kunnen melden.

Mocht die benodigde zeventig procent niet worden gehaald, dan moet er een alternatief plan komen voor het opknappen van woningen waar bewoners zich wel in kunnen vinden. Als er geen overeenstemming met huurders kan worden bereikt, kan Vestia er uiteindelijk ook voor kiezen om helemaal geen werkzaamheden meer uit te voeren in de woningen, stelt de woordvoerder.

Bewoners van de huurwoningen hebben de afgelopen tijd veel geklaagd over fouten van de aannemer bij de werkzaamheden, waaronder het verkeerd opmeten van dakkapellen, en een vermeend slechte communicatie met Vestia.

Vorige week donderdag heeft Vestia een bewonersbijeenkomst gehouden om te inventariseren wat de wensen van huurders zijn en wat er zoal bij hen speelt. Bij die gelegenheid heeft de corporatie erkend dat er tijdens de werkzaamheden tot nu toe fouten zijn gemaakt. Daarvoor heeft Vestia ook haar excuses aangeboden, aldus de woordvoerder. Overigens stelt een bewoner dat medewerkers van de corporatie huurders op de bijeenkomst afsnauwden, maar in dat beeld zegt Vestia zich niet te herkennen.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen