Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Video: 'boef' opgepakt in Wateringen

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 9 oktober 2018 12:10

Foto: WOS Media


In de buurt van Het Tolland in Wateringen is maandagavond een 'boef' aangehouden. Gelukkig geen echte inbreker, maar een acteur die door de politie was ingehuurd. Op deze manier werd de alertheid van Wateringers getest.

De deelnemende buurtbewoners kwamen eerst samen in het gebouw van Vitis Welzijn aan Het Tolland. Daar gaf de politie een presentatie over hoe je inbrekers of ander verdacht gedrag snel herkent. Daarna ging men naar buiten om de boef te zoeken.

Via WhatsApp hielden de deelnemers elkaar op de hoogte van verdachte omstandigheden in de wijk en al snel was het raak. Een jong meisje zag de boef als eerste en kreeg na afloop een prijsje van de politie.

Deze actie is onderdeel van de Week van de Veiligheid, die in veel gemeenten in Nederland wordt gehouden. Zo stelt de gemeente woensdag en vrijdag op Facebook veiligheidsvragen aan haar volgers. Donderdagavond gaan Westlandse raadsleden mee met handhavers (BOA's). In Schipluiden was maandagavond een grote oefening van verschillende hulpverleners. Bij de Albert Heijn in Maasland wordt woensdagochtend een pop-up politiebureau ingericht. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS