Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Videoclip Bombastic na één dag al offline door schending auteursrechten

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 4 oktober 2019 17:44

Foto: Shot uit de videoclip


De nieuwe videoclip van de Westlandse dj Bombastic is één dag na verschijning al van YouTube gehaald. De reden: zangeres Sevval Kayhan heeft een auteursrechtenclaim ingediend. Het refrein van het nummer 'Fawaka' zou namelijk 'gejat' zijn van haar plaat 'Hello'. Bombastic zegt de rechten te hebben, maar spreekt van een 'spelletje binnen de muziekindustrie'.

"Een deel van het refrein is geïnspireerd op een fragment van X-Factor uit 2013", zegt Braihim Mohcin, die achter de artiestennaam Bombastic schuilgaat. "Dan ga je een traject in, clearen, om de rechten naar je toe te halen zodat je geen plagiaat pleegt." Volgens de dj is dat traject succesvol verlopen. "Alleen nu lopen er mannen in pakken met stropdassen die ons voor de voeten willen lopen, die de rechten naar zich toe willen trekken."
Bombastic zegt dat achter de schermen hard wordt gewerkt de clip opnieuw online te krijgen. "En het ziet er naar uit dat dat vandaag (vrijdag, red.) al gaat lukken."

In het nummer 'Fawaka' zingt Bombastic samen met broertje Younes Mohcin en beste vriend Dave Laarman in acht verschillende talen 'Hallo'. De achterliggende boodschap hiervan is dat mensen elkaar vaker gedag moeten zeggen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS