Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Filteren op datum:
        
Video Audio Veel publiek bij NK veldkorfbal in De Lier zondag 23 juni 2019 11:11

Veel publiek bij NK veldkorfbal in De Lier

Het zonnige weer heeft zaterdag veel korfballiefhebbers gebracht naar het complex van Valto in De Lier, waar het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal werd gehouden. "We hebben een mannetje of 3.000 binnen", zei oud-topkorfballer Barry Schep. De organisatie noemt het evenement geslaagd. Over de hele middag en het begin van de avond werden vier finales gespeeld op het hoogste niveau in het veldkorfbal. Om het alle mensen zoveel mogelijk naar de zin te maken, had Valto had hoofdveld omgetoverd tot fanplein met horeca en waar clinics werden gehouden. Het tweede veld deed dienst als klein stadion, waar alle finales werden gespeeld."Als je dit ziet, de entourage, maar ook het topkorfbal dat we naar het Westland wilden halen, dan kan ik niet anders zeggen dan dat het supergeslaagd is", vindt Valto-voorzitter Jan-Jaap Elenbaas. Schep, die zelf meerdere finales speelde: "Dit gaat zeker naar nummer 1 qua organisatie. Alles is tot in de puntjes geregeld. Alle mensen die je spreekt zijn lovend, een heel groot compliment naar de vereniging."Valto mag het NK veldkorfbal twee jaar organiseren. Elenbaas heeft voor de organisatie al wat verbeterpuntjes gezien. "Ik heb een heleboel kleine foutjes ontdekt, dus daar gaan we van leren. Maar er zijn geen grote dingen misgegaan. Dus we gaan volgend jaar veel beter doen, maar ik moet zeggen dat er nu ook heel veel goed gaat."WinnaarsDe winnaars van het NK veldkorfbal per categorie:C-jeugd: Fortuna/Delta Logistiek C1DOS ’46 B1A-jeugd: DVO/Accountor A1Ereklasse (senioren): DOS '46 1
Lees meer
Video Tiny houses Den Hoorn staan overeind vrijdag 21 juni 2019 08:08

Tiny houses Den Hoorn staan overeind

De groep tiny houses in Den Hoorn krijgt langzaam vorm. Midden-Delfland gaf eerder toestemming voor de plaatsing van negen huisjes van maximaal 40 vierkante meter bij bedrijventerrein Vrij Harnasch. Donderdag zijn het vijfde en zesje huisje neergezet. Iedereen heeft zijn eigen reden om hier te willen wonen, maar een ding hebben alle toekomstige bewoners gemeen: ze willen iets anders dan een standaard-huis. "Ik wilde op mezelf wonen, in het groen", zegt Max van Mierlo uit Schipluiden. Hij heeft zijn huisje in een half jaar gebouwd, op het terrein van een oom die aannemer is.Het huisje staat op wielen, is voornamelijk van hout en heeft tien zonnepanelen op het dak. "Daarmee ben ik zelfvoorzienend", vertelt Van Mierlo. De wielen hebben een functie. De tiny houses mogen maximaal tien jaar blijven staan in Den Hoorn. "Daarna ga ik ergens anders heen", zegt de bouwkundestudent, die later aannemer wil worden in het bouwen van hernieuwbare huizen.Geen rommelTim van den Noort heeft al ervaring met wonen in een mini-huisje. "Je moet goed samen in een ruimte kunnen zijn", zegt hij. Hij en zijn vriendin hebben daar geen probleem mee. "We hebben wel luxe spullen in huis, maar niet meer dan nodig. Je hebt geen rommel in huis."De toekomstige bewoners zeggen allemaal dat ze graag in het groen wonen, met ruimte om buiten te zijn. Het stuk land waar ze op staan krijgt onder meer een gezamenlijke moestuin en een gedeeld huisje met een wasmachine.Groen grasPim Kleisen uit Delft laat zijn huisje donderdag brengen met een dieplader en een truck met een hijskraan. "Eerst was ik nerveus, maar ik heb gezien hoe goed ze het aanpakken en ik heb nu het vertrouwen dat de mannen het goed gaan doen." Kleisens vertrouwen is terecht: binnen een uurtje staat zijn zelfgebouwde huisje op zijn plaats.Er moeten er nog drie volgen. Als het goed is staan die er binnen een maand. "Dan moet het gras nog groeien", zegt Kleisen, "dan zitten we echt in het groen."
Lees meer

Meer