Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Filteren op datum:
        
Video 'Buurtbus vòòr acht uur: reserveer één dag van tevoren' vrijdag 23 augustus 2019 14:02

'Buurtbus vòòr acht uur: reserveer één dag van tevoren'

Wie vanaf maandag graag wil dat de Hoekse Hopper vòòr 08.00 uur komt voorrijden, moet de dag van tevoren alvast reserveren. De buurtbus die alleen op aanvraag rijdt, komt in de plaats van buslijn 35 die ophoudt te bestaan. De Hoekse Hopper rijdt met lijnnummer 435 langs alle oude haltes van lijn 35, die per aankomende maandag opgaat in lijn 31 en geen ronde meer doet door de badplaats. "Lijn 31 kan daardoor rechtstreeks aansluiten op de metro naar Schiedam die om de twintig minuten rijdt," legt Roy Rooney, directeur Regionale Vervoer Regisseur uit. "Wij zijn door de gemeente gevraagd om een oplossing te vinden voor de route die lijn 35 niet meer rijdt."Geen rondje En die oplossing is de Hoekse Hopper. "Het grootste verschil met de oorspronkelijke buslijn 35, is dat we geen vast rondje rijden. We hebben wel verschillende opstappunten, maar we werken als een taxidienst. Mensen kunnen ons van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 18.00 uur minimaal 15 minuten van te voren reserveren. Wie de bus om 08.00 uur of eerder nodig heeft, moet de dag van tevoren alvast boeken."Extra haltes Betalen in de buurtbus werkt hetzelfde als in reguliere bussen. "Of door een kaartje te kopen bij de chauffeur. Daarnaast zijn er aan deze nieuwe lijn ook twee extra haltes toegevoegd. De buurtbus doet ook de Rijpstraat en de Adriaan van de Kloosterstraat aan."In de Hoekse Hopper is plek voor acht personen. De bus is toegankelijk voor rollators/kinderwagens en beschikt over een comfortabele instap. De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 25 augustus. Dan neemt vervoerder EBS de diensten over van Connexxion.
Lees meer
Video Sebastiaan Tempelaars bankdrukt 255 kilo donderdag 22 augustus 2019 19:07

Sebastiaan Tempelaars bankdrukt 255 kilo

Sebastiaan Tempelaars uit De Lier is een familieman, harde werker én Nederlands kampioen powerliften. Die sport bestaat uit drie onderdelen: squat, deadlift en bankdrukken. Omdat in Tempelaars categorie (mannen 120+ kg) geen concurrente meer is in de squat en de deadlift, richt hij zich nu op bankdrukken. Op 1 september doet hij mee aan het Nederlands kampioenschap Bankdrukken en daar gaat hij proberen het landelijke record te verbreken. In de sportschool drukt de Lierenaar 255 kilo, een onofficieel record. "Powerliften is ook een wedstrijd met jezelf", zegt Tempelaars. Wel is het belangrijk dat je goed naar je eigen lichaam luistert, om alles veilig te houden. "Je moet niet te extreem gaan. Je weet wat je lichaam kan en dat moet je rustig uitbouwen." De kans op blessures bij powerliften is ook niet heel groot volgens de Nederlands kampioen, als je tenminste de goede technieken gebruikt. Daarnaast zijn er om het veilig te houden bij wedstrijden spotters, mensen die het gewicht op kunnen vangen als er iets fout gaat. Tempelaars zelf heeft daarnaast nooit klemmen aan het eind van de gewichten. "Mocht ik het gewicht niet meer omhoog krijgen, dan hoef ik alleen maar opzij te bewegen en dan ben ik het gewicht kwijt."De Lierenaar is erover aan het denken om volgend jaar mee te doen aan het Europees kampioenschap Bankdrukken. Hij doet alleen mee als hij zeker weet dat hij 280 kilo kan bankdrukken, want "als ik dat doe, dan ga ik niet voor brons of zilver, maar voor goud."In onze zomerserie trokken wij de afgelopen weken door de regio, met elke week een ander thema. Deze week hadden we aandacht voor bijzondere sporten en sporters. Dit was alweer de laatste aflevering. Alle verhalen zijn hier terug te lezen.
Lees meer
Video Strandrellen Hoek van Holland: 'Het was echt chaos' donderdag 22 augustus 2019 17:05

Strandrellen Hoek van Holland: 'Het was echt chaos'

"Het was chaos", vertelt de 25-jarige Natasja aan mediapartner RTV Rijnmond. "Ik hoorde schoten en toen was iedereen opeens aan het rennen." Er werd geduwd en getrokken, en uiteindelijk wordt de dan 15-jarige Natasja omver gelopen. Het is donderdag precies tien jaar na de strandrellen in Hoek van Holland. Tijdens het strandfeest Sunset Grooves wordt een groep agenten in het nauw gedreven door een stel relschoppers. Als waarschuwingsschoten niet helpen en de agenten worden aangevallen door een grote groep wordt er gericht geschoten. Eén jongen overlijdt en zes raken gewond. "Het was de eerste keer dat ik uitging. Ik dacht een leuke avond te hebben, maar het kreeg al snel een hele andere wending." Al vanaf het moment dat ze het terrein op kwam hing er al een 'grimmige sfeer'. "Ik wist ook helemaal niet wat ik moest verwachten van een avondje uit. Ik dacht toen; is dit het nou?", herinnert Natasja zich. Wanneer de mensenmassa begint te rennen, wordt Natasja onder de voet gelopen. Een man trekt haar overeind en roept dat ze ook moet rennen. "Ik ben over een hek heen geklommen toen, richting het strand." Velen klommen met haar mee, totdat de hekken zelf gewoon omver getrokken werden. PaniekDe 15-jarige Natasja is haar broer en zijn vrienden, en haar schoenen kwijt. "Toen ik terugkwam op het terrein om ze te zoeken, lagen overal spullen. Honderdduizenden slippers, schoenen, zelfs een mobieltje. Mensen renden weg uit paniek en lieten alles achter."De destijds 14-jarige Steve herinnert zich die ene avond als 'een topavond'. "Het was echt een leuk feestje, niet heel bijzonder verder."Het scheelt dat hij - toen het rumoeriger begon te worden - naar huis ging. "Op gegeven moment voelde je aan de sfeer dat het niet goed zat. Er ontstonden kleine vechtpartijtjes, dan weet je dat het tijd is om te gaan."Na de rellen is het een tijd stil geweest in Hoek van Holland, vertelt Steve. "Er mocht niets meer georganiseerd worden op het strand, dat merk je wel aan het toerisme." Tegenwoordig is de invloed van de rellen ver te zoeken. "Ik heb nu zelf een strandtent, maar je merkt er niks meer van. Alles draait hier op volle toeren."Het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT) maakte een reconstructie van de strandrellen:
Lees meer
Video Louis gaat viral: 'ik kijk geen tv en internet' donderdag 22 augustus 2019 12:12

Louis gaat viral: 'ik kijk geen tv en internet'

In tv-programma's, radio-uitzendingen, kranten en op social media: niemand kan om Louis heen. De geboren en getogen Amsterdammer gierde woensdag over het internet met zijn spontane reactie op een nieuwe geldautomaat in Honselersdijk. Hij vindt die aandacht prachtig. Louis doet woensdagochtend boodschappen als hij een cameraman van de WOS bij de Geldmaat ziet staan. "Dan sta je zo'n saaie geldautomaat te filmen. Ik denk: 'dat kan beter'."Kaalslag"Het is een kaalslag. Ik vind het er niet gezelliger op worden", spreekt de import-Westlander. Hij vergelijkt het pinnen bij de Geldmaat met een onbemand tankstation. "Je mist je eigenheid als je daar met je pinpas staat te rommelen. De sjeu is er van af en dat vind ik al heel lang in deze maatschappij."Het filmpje wordt opgepakt door Dumpert, De Telegraaf, Jinek en tal van andere media. Dat zijn reactie zo zou scoren, had Louis niet gedacht. "Ik hou het niet bij. Ik heb niet eens internet in huis en kijk geen tv." Doen de duizenden reacties niks met hem? "Tja, het zal zo zijn. Ik hoop dat mensen zich hebben vermaakt."[X] GeschiktOok op het half zichtbare T-shirt dat hij draagt, komen veel opmerkingen. Het blijkt een 'kras-shirt' met 'geschikt', 'ongeschikt' en 'wegbezuinigd'. Louis was namelijk infanterist in het leger en spreekt er schande van dat militairen eigen materialen moesten kopen, omdat bij Defensie andere prioriteiten lagen. Inmiddels voelt Louis zich helemaal thuis in Westland. Na een leven in Amsterdam en Den Haag, is hij nu neergestreken in Honselersdijk. Voor de deur ligt een mat met het wapen van Amsterdam. Het contact met de buren is goed en hij noemt Westlanders een alleraardigst volkje. Onder het viral gaan van de video blijft hij nuchter: "Het is wel leuk zo'n exposure. Waarom niet?!" 
Lees meer
Video Drugsvondst in laboratorium Wateringen groter dan gedacht donderdag 22 augustus 2019 12:12

Drugsvondst in laboratorium Wateringen groter dan gedacht

De drugsvangst in een bedrijfspand in Wateringen, in februari van dit jaar, was veel groter dan in eerste instantie duidelijk was. Dat meldt mediapartner Omroep West. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) blijkt uit onderzoek, op basis van aanwezige grondstoffen, dat er 550 kilo en mogelijk zelfs 850 kilo drugs in het pand lag. Eerst was er sprake van 350 kilo. Zes mannen werden eind februari door een arrestatieteam aangehouden in een pand aan de Schipluidenseweg in Wateringen. Er werd een grote hoeveelheid methamfetamine gevonden, ook wel bekend als crystal meth.Vijf van de verdachten zeggen dat ze zijn misleid en dachten dat ze in de bouw zouden gaan werken. De mannen uit Mexico en de Dominicaanse Republiek vertelden tijdens een eerdere zitting dat ze het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel en dat ze onder druk zijn gezet om in het drugslab te werken.Enorme omvangVolgens het Openbaar Ministerie (OM) was het een "professioneel lab van enorme omvang". "Een lucratieve business." Verder is er voor de officier van justitie geen enkel aanknopingspunt dat er sprake is geweest van mensenhandel en dat er ook geen reden is om dat te onderzoeken.Tijdens een pro-formazitting vroegen de advocaten donderdag om de vrijlating van de verdachten tot aan de inhoudelijke behandeling van de zaak. Volgens de rechtbank is de kans op vluchtgevaar bij drie Mexicaanse verdachten groot. Zij komen daarom niet vrij.Paspoort inleverenEen verdachte uit Rotterdam, die naar eigen zeggen alleen boodschappen voor de andere mannen deed, mag het proces onder voorwaarden in vrijheid afwachten. Wel moet hij zijn paspoort inleveren en mag hij geen drugs gebruiken.Twee andere verdachten mogen voorlopig naar huis als ze een Nederlands woonadres hebben. Zodra dat het geval is en ze hun paspoort inleveren, kan hun advocaat een nieuw verzoek tot voorlopige vrijlating indienen.
Lees meer
Video Sportbowlen is competitief, maar ook gezellig woensdag 21 augustus 2019 19:07

Sportbowlen is competitief, maar ook gezellig

Het is een perfecte vrijdagavondactiviteit: bowlen. Maar de 135 leden van Bowlingvereniging Westland-De Lier zijn ook doordeweeks bezig met de sport. Drie keer per week worden er competities gespeeld, met handicap, zodat elk niveau mee kan doen. Naast het competitieve is het volgens voorzitter Ben de Jong ook een erg gezellige sport, die in teams wordt gespeeld. De Jong is er van overtuigd dat iedereen kan bowlen. "Iedereen kan een bal vasthouden en die gooien." Met een paar handige tips kunnen ook mensen die nog niet zo goed zijn snel vooruitgang boeken. Hij raadt bijvoorbeeld aan om niet te mikken op de kegels, maar op de pijltjes op de baan. "Dichtbij is het veel makkelijker mikken dan ver weg."Ook materiaal is belangrijk voor de sportbowler. Zo heeft De Jong bowlingschoenen met verwisselbare zolen. "Je moet namelijk kunnen glijden op een baan, als je ineens stilstaat val je om. De ene baan is gladder dan de andere, daarom is het handig om verschillende soorten zolen te hebben." Ook heeft de voorzitter van de club een op maat gemaakte bal.Wie geen eigen bal heeft, maar toch optimaal wil bowlen kan het beste steeds dezelfde bal gebruiken. "Je lichaam went aan de bal en het gooien. Je hersenen slaan dat op en die gaan de beweging op een gegeven moment automatisch uitvoeren."Bowlingvereniging Westland-De Lier bestond vorig jaar veertig jaar. In dat jaar is er door een van de leden toevallig ook een bijzondere prestatie verricht. Edwin van't Wout gooide toen een perfect game. Dat wil zeggen dat er in een spel 300 punten zijn gehaald, wat alleen maar kan bij tien keer op rij een strike. "Eigenlijk is dat een wereldrecord, want je kunt niet hoger gooien dan dat." In onze zomerserie trekken wij de komende weken door de regio. Elke week in de zomervakantie heeft een eigen thema. Deze week hebben we aandacht voor bijzondere sporten en sporters. Donderdag gaan we langs bij Sebastiaan Tempelaars, hij doet mee aan het NK Bankdrukken.
Lees meer

Meer