Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Filteren op datum:
        
Video 'Groeiend Devona gaat ten onder aan eigen succes' woensdag 20 februari 2019 12:12

'Groeiend Devona gaat ten onder aan eigen succes'

Turnvereniging Devona in Wateringen luidt woensdag de noodklok. De club groeit hard in ledental, maar lijkt echter ten onder te gaan aan het eigen succes. Probleem is dat het de vereniging ontbreekt aan de juiste faciliteiten om de leden training te geven. Devona maakt onder meer gebruik van de in 2015 geopende Eminent Turnhal op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk, maar moet deze delen met negen andere verenigingen. "Door het bomvolle rooster in de hal moeten de 45 grootste turntalenten veelvuldig uitwijken naar de gymzaal van de Jozefschool in Wateringen", zegt trainster Nathalie van den Beemt. Deze zaal is volgens de vereniging echter te klein en er zijn geen faciliteiten aanwezig om te oefenen op de onderdelen 'sprong' en 'vloer'.De vereniging is al geruime tijd op zoek naar een alternatieve locatie. "Een nieuwe kleine trainingshal, een leegstaande loods ombouwen, een verbouwing van de gymzaal, een nieuwe accommodatie op het VELO-terrein, maar keer op keer sluiten de deuren."En dat lijkt nu negatieve gevolgen te hebben voor Devona. Talenten stappen over naar clubs buiten de regio, waar de trainingsmogelijkheden beter zijn. Ook coaches worden benaderd door andere clubs, waar zij hun persoonlijke ambities beter kunnen waarmaken. Daarnaast kan de vereniging vanwege de beperkte ruimte niet verder groeien, waardoor er nu een wachtlijst is voor nieuwe leden.In totaal 27 turnsters van Devona werden sinds 2015 - op diverse niveaus - Nederlands kampioen, maar de vraag is of dergelijke successen ook in de toekomst kunnen worden gevierd. "De succesvolle nationale selectie van Devona Wateringen dreigt momenteel als een kaartenhuis in elkaar te storten", aldus Van den Beemt.
Lees meer
Video Video Kantine uit Tweede Wereldoorlog wijkt voor appartementen: 'Waar zit je cultureel verstand?' dinsdag 19 februari 2019 14:02

Kantine uit Tweede Wereldoorlog wijkt voor appartementen: 'Waar zit je cultureel verstand?'

De voorzitter van het Atlantikwall Museum in Hoek van Holland kan er niet bij dat restaurant Het Jagershuis plat gaat. Een projectontwikkelaar wil hier appartementen neerzetten, en de oorlogsbunker achter het restaurant wordt een badhuis. "Waar zit je cultureel verstand?", vraagt de museumvoorzitter zich af. Het Jagershuis is in 1942 door de Duitse bezetter gebouwd en was onderdeel van de roemruchte Atlantikwall. Dit Wehrmachtsheim deed dienst als kantine en administratiekantoor. Voor voorzitter Cor Quist van het Atlantikwall Museum zijn de gebouwen nog steeds van grote militaire en culturele waarde. Zo bevindt zich achter het restaurant een door de Duitsers gebouwde waterbunker, waar tot 30.000 liter drinkwater in werd opgeslagen. Het bouwplan voor negentien appartementen en daarmee de sloop van Het Jagershuis viel dan ook volledig verkeerd. Het Atlantikwall Museum organiseert regelmatig rondleidingen, waarbij ook de waterbunker wordt bezocht. "Je ziet zelfs nog originele Duitse attributen met 'Trinkwasser' en 'Kein Trinkwasser'. Uniek en zeldzaam." Projectontwikkelaar Bouhuisen wil hier een wellnessruimte van maken voor kopers van de appartementen. "Dan vraag ik mij af waar je cultureel verstand zit", briest Cor Quist. Projectontwikkelaar Alexander Bouhuisen begrijpt de sentimenten die bij de voorzitter en andere vrijwilligers van het Atlantikwall Museum leven. "Vandaar dat wij een specifiek ontwerp hebben gemaakt wat aansluit bij de omgeving, de duinen en de Atlantikwall", legt hij uit. Om kou uit de lucht te halen, nodigt projectontwikkelaar Bouhuisen de museumvrijwilligers uit om in gesprek te gaan.Overigens is voorzitter Quist niet tegen de bouw van een dergelijk appartementencomplex. "Maar doe dat 100 meter verderop. Dan zijn wij allemaal gelukkig. Geen sloop, maar wel nieuwbouw. Dat is toch prachtig!?", stelt Quist.
Lees meer
Video Overval met link Coldenhove in Opsporing Verzocht maandag 18 februari 2019 18:06

Overval met link Coldenhove in Opsporing Verzocht

De overval van begin vorig jaar op een supermarkt in Schiedam, zit dinsdagavond in de uitzending van Opsporing Verzocht. De zaak heeft ook link met onze regio, want twee gegijzelde medewerkers zijn op Coldenhove uit een auto gezet. Het is maandagavond 22 januari 2018, als twee manen met bivakmutsen een supermarkt aan de Monseigneur Nolenslaan in Schiedam overvallen. Op dat moment zijn er vier medewerkers in de zaak. De vier worden gedwongen naar een kantoortje te gaan. Daar worden zij bedreigd en bestolen. Daarna vluchten de twee overvallers, en nemen zij twee medewerkers mee. Zij vluchtten met de auto van één van de medewerkers, die ook nog zelf moest rijden. Dit betrof een witte Volkswagen Polo.Op bedrijventerrein Coldenhove in Maasland worden de gijzelaars uit de auto gezet. Vanaf daar ontbreekt van de overvallers elk spoor. Ook de auto blijft op Coldenhove achter. De politie heeft de zaak in onderzoek en kan de hulp van publiek goed gebruiken. Daarom zit de overval dinsdagavond in Opsporing Verzocht, vanaf 20.30 uur op NPO1. Vragen van de politie:Misschien is iemand die avond iets bijzonders opgevallen in de buurt van de Mgr. Nolenslaan, de Colijnstraat of in de buurt van de Gaagweg (terrein Coldenhove) in Maasland.Wie heeft bijzonderheden gezien voorafgaand, tijdens en na deze overval?Wie herkent de daders in beeld?Wie herkent de rugtas, in combinatie met de kleding en de daders?Wie heeft de witte auto rond dit tijdstip in de omgeving van de Colijnstraat (achterzijde Lidl) gezien?Als iemand camerabeelden heeft, met name van het industrieterrein Coldenhove of heeft iemand andere informatie die behulpzaam kan zijn bij deze zaak neem dan met ons contact op, op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer 0800-7000.Eerder was de zaak te zien in Bureau Rijnmond van RTV Rijnmond:
Lees meer

Meer