Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Filteren op datum:
        
Video Hoe erg is bestaand 'Polenhotel' in Maasdijk? maandag 20 augustus 2018 16:04

Hoe erg is bestaand 'Polenhotel' in Maasdijk?

Hoe erg is het eigenlijk met het bestaande hotel voor arbeidsmigranten in Maasdijk? Die vraag dringt zich op na een week waarin de gemeente Westland een, pijnlijk mislukte, poging deed om de komst van een tweede zogeheten 'Polenhotel' tegen te houden door in het geheim het bestemmingsplan te wijzigen van het bedrijventerrein waar dat hotel zou moeten komen. De gemeente schreef tien dagen geleden een extra raadsvergadering uit, tijdens het zomerreces, en hield geheim waar die over ging. Uiteindelijk werd duidelijk dat het ging om het tweede Polenhotel op bedrijventerrein Honderdland, tegenover de McDonald's. De gemeente wijzigde het bestemmingsplan voor Honderdland om zo de komst van dat hotel te bemoeilijken, maar voordat de bestemmingsplanwijziging zou ingaan vroeg de ondernemer die het hotel wil bouwen nog gauw een vergunning aan onder het oude bestemmingsplan. Het motief voor de gemeente is dat twee hotels voor arbeidsmigranten op hetzelfde bedrijventerrein teveel van het goede zou zijn voor Maasdijk. Maar in het dorp lijkt de overlast van de bewoners van het bestaande hotel mee te vallen. Een bewoner van de Maasdijk die vlakbij het hotel woont reageert verbaasd op de vraag of ze overlast heeft. "Nee, nooit eigenlijk." Een andere bewoner heeft wel last: "Ze zwalken dronken over straat, dat maakt fietsen voor de kinderen en autorijden gevaarlijk. Of ze zitten voor mijn huis te drinken, dat is niet prettig. En ze laten hun lege flessen en blikken overal achter." De eerste bewoner heeft dat voor haar gevoel opgelost: "Ik zet mijn kliko tegenwoordig buiten het hek, dan gooien ze het daar in." Weer een andere buurvrouw zegt: "De schooljeugd gooit zijn afval ook op straat. En ze kunnen beter in een hotel zitten dan met dertig man in een woonhuis waar er officieel maar zestien wonen." De Maasdijkse ondernemersvereniging zegt in een eerste reactie dat "het bestaande hotel functioneert naar tevredenheid, de mensen goed integreren en er bij incidenten goed overleg is met het uitzendbureau."
Lees meer
Video FC 's-Gravenzande wint van Quick in KNVB-beker zaterdag 18 augustus 2018 17:05

FC 's-Gravenzande wint van Quick in KNVB-beker

FC 's-Gravenzande heeft in de eerste voorronde van de KNVB-beker zaterdagmiddag met 3-2 van Quick uit Den Haag gewonnen. Daarmee gaat de club door naar de tweede voorronde, waarin ze dinsdagavond Excelsior Maassluis op bezoek krijgt. De thuiswedstrijd tegen Quick kwam tamelijk rustig op gang. Na een kwartier kreeg Quick een vrije trap, waarbij de bal net naast het doel van 's-Gravenzande ging. De eerste goal viel in de 42ste minuut. Uit een corner van Koeleman wist Abbas de bal in te koppen: 1-0. Ook het tweede doelpunt, in de zestigste minuut, kwam uit een kopbal: een corner van Triep werd na een scrimmage door Westhoff doorgekopt naar Broch, die de bal via de onderkant van de lat inkopte. Zie de video onderaan dit bericht. Acht minuten later sloeg Quick terug. Vanuit een corner belandde de bal bij La Lonzieme die hem vervolgens binnen tikte: 2-1. Lang bleef die score echter niet staan, want in de 72ste minuut scoort 's-Gravenzande opnieuw, ditmaal door Broos. De laatste goal in de wedstrijd werd gemaakt in blessuretijd. Quick-speler Van der Heiden wist op de valreep met een kopbal de 3-2 te maken. OefenwedstrijdenBij andere clubs in de regio zijn vandaag oefenduels gespeeld. Het eerste zaterdagteam van Westlandia kwam uit tegen Honselersdijk 1. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 1-1. Excelsior Maassluis oefende thuis tegen ARC uit Alphen aan den Rijn en won met 4-0. Het was het laatste oefenduel voor de club, dat dinsdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma heeft staan: de tweede voorronde van de KNVB-beker tegen FC 's-Gravenzande.Bekijk hieronder het tweede goal van FC 's-Gravenzande:
Lees meer
Video Hoekse Lords stoppen na 50 jaar en zoeken opvolging vrijdag 17 augustus 2018 16:04

Hoekse Lords stoppen na 50 jaar en zoeken opvolging

Het is elk jaar tijdens de Hoekse Avondvierdaagse weer een bijzonder gezicht: de Lords van Hoek van Holland die als volwaardige Britse heren met bolhoed en vlinderstrik meelopen in de tocht. Dit jaar is het de vijftigste keer. Een mooi moment om te stoppen, vinden de heren. Daarom zijn ze op zoek naar opvolging, in de vorm van 'ladies'. "Lords en ladies passen heel goed bij elkaar," zegt voorzitter van The Lords Peter Feldkamp. "Ik zie dan zo voor me dat ze in Ascot-stijl gekleed gaan, zoals bij een ouderwetse Engelse renbaan. Hoedjes op, mooie jurken aan, dan krijg je weer een heel mooi beeld. En welke vrouw wil zich niet een keer mooi aankleden?" De Lords zijn vijftig jaar geleden begonnen, toen de Hoekse Vierdaagse vijf jaar bestond. "Het begon als geintje," vertelt lord Feldkamp. "Toen droegen de mannen nog geleende kleding, in allerlei verschillende maten, maar ze zijn zichzelf gaan ontwikkelen." Dat kwam vooral doordat één van de Lords op het vliegveld werkte. "Die verzamelde dan de week voor de Vierdaagse allemaal Engelse kranten, die hadden we dan allemaal onder de arm tijdens de tocht. Ook nog een paraplu erbij, en zo ontstond eigenlijk het beeld van de Engelse Lords." Het vijftigjarig jubileum is een mooi moment om te stoppen voor de Lords volgens Feldkamp: "Twee Lords lopen al meer dan dertig jaar mee. Vijftig jaar dit doen is mooi, maar het betekent ook dat mensen zeggen: 'Ik heb het wel volbracht'. Dus zijn we op zoek naar opvolging in de vorm van Ladies." Dames die dat willen, kunnen zich opgeven via de Facebookpagina van de groep.
Lees meer
Video Poepbacterie in zeewater bij Hoek van Holland vrijdag 17 augustus 2018 13:01

Poepbacterie in zeewater bij Hoek van Holland

Zwemmen in de zee bij Hoek van Holland wordt voorlopig afgeraden. Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft een negatief zwemadvies afgegeven omdat er in het zeewater voor de Hoekse kust een te hoge hoeveelheid intestinale enterokokken en E.-coli, ofwel poepbacteriën, zijn gevonden. Wanneer men toch het water in gaat, is er een grote kans op maag- en darmklachten. Het negatieve zwemadvies geldt voor de Noordzeekust tussen 's-Gravenzande en de Nieuwe Waterweg en geldt minstens tot en met maandag, vertelt Karin Croes van ODMH. "Er worden telkens nieuwe monsters genomen uit zee om te kijken hoe het met de waterkwaliteit is. Maandag weten we of het al verbeterd is." Volgens Croes is het nog niet eerder gebeurd dat er voor dit zeewater een negatief zwemadvies is afgegeven. De oorzaak van het vervuilde water is waarschijnlijk te vinden in het weer van de afgelopen weken. Croes: "Er is veel water naar beneden gevallen dat versneld moest worden afgevoerd." Dirk van Oosten van de Reddingsbrigade Hoek van Holland onderschrijft dat. "Bij de hevige regenval afgelopen tijd konden de riolen het water niet altijd aan, waardoor er waarschijnlijk ongezuiverd water in zee is gekomen", verklaart Van Oosten de vondst van de poepbacteriën. "Maar het lost zich vanzelf weer op: de zee maakt zich met een paar dagen zelf wel schoon." Op het strand zijn donderdagmiddag waarschuwingsborden geplaatst. Toen het advies die middag bij de reddingsbrigade binnenkwam, waren ze net zelf bezig met een oefening in het water. "We zijn er snel uitgegaan",  vertelt Van Oosten. "Dat doen we nu maar even niet meer. We hebben nog geen klachten, gelukkig."  
Lees meer

Meer