Archief
Regio15

Regio15

Vier maanden cel in en rijontzegging na dodelijk ongeluk

De Haagse rechtbank heeft een 27-jarige inwoner van Heenweg vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden, waarvan acht voorwaardelijk en een rijontzegging van drie jaar. De man veroorzaakte op 21 augustus vorig jaar een ongeluk op de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande. Daarbij is een 16-jarige jongen uit 's-Gravenzande zeer ernstig gewond geraakt en uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden.

Het slachtoffer zat als bijrijder in het bestelbusje van de verdachte, toen ze met een vrachtwagen in botsing kwamen op de Naaldwijkseweg. Bij het ongeval was alcohol in het spel. De verdachte reed bovendien te hard. Hoeveel precies kon niet exact worden vastgesteld.

De straf valt een stuk lager uit dan de eis die de Officier van Justitie twee weken geleden uitsprak. Die wilde dat de man 2,5 jaar de gevangenis zou ingaan en dat hij zijn rijbewijs voor vijf jaar moest inleveren. De rechtbank kiest hiervoor, omdat de kans op herhaling volgens reclassering zeer laag wordt geacht. Bovendien werkt de man goed mee aan behandeling van zijn alcoholprobleem.

"Tevens heeft de rechtbank laten meewegen dat de gevolgen van een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor verdachte zeer groot zullen zijn. Ten slotte houdt de rechtbank rekening met het feit dat verdachte, bij herhaling, spijt heeft betuigd aan de nabestaanden en dat hij ter terechtzitting, binnen zijn mogelijkheden, blijk heeft gegeven inzicht te hebben in het kwalijke van zijn handelen."

Categorieen:
's-Gravenzande 112