Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vijf jaar natuurspeeltuin Avonturis: 'Er verandert constant wat'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 26 juni 2019 17:27


Groot feest bij Avonturis in Maassluis woensdagmiddag. De natuurspeelplaats langs de Nieuwe Waterweg bestaat vijf jaar. Om dat te vieren was er muziek geregeld en stonden er kraampjes waar kinderen van alles konden doen. Wethouder Fred Voskamp onthulde het informatiebord bij de nieuwste aanwinst van de speeltuin, een bijenhotel.

Jeroen Doolaar is beheerder van Avonturis, al heeft vooral de natuur de speelplaats in de afgelopen jaren gevormd. "Ik stuur het eigenlijk meer bij, dan dat ik het ontwerp. En elk jaar is het anders, want er verandert constant wat."

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer dingen bijgekomen in Avonturis. Een uitkijktoren bijvoorbeeld, vanwaar  je de schepen langs ziet varen. Sinds vorig jaar is er ook een glijbaan en die blijkt zeer populair te zijn. "We hebben er lang over gediscussieerd, want: hoort dat wel in een natuurspeeltuin thuis? Maar we hebben er een prachtige heuvel voor en we zien nu gewoon rijen ontstaan."

Avonturis trekt bezoekers uit de hele regio en Doolaar denkt dat dat voorlopig wel zo zal blijven. "Ik denk dat we over vijf jaar weer een feestje kunnen vieren, maar dan nog groter!"


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS