Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vijf jaar cel geëist na mishandeling met honkbalknuppel

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 7 december 2017 20:37

Foto: Archief WOS Media 2


Jarenlang hield een 54-jarige Delftenaar zijn 's-Gravenzandse vriendin in de waan dat hij nog werkzaam was als politieagent. Dat hij in werkelijkheid al in 2007 was ontslagen, had hij aan bijna niemand durven vertellen. Toen zijn vriendin uiteindelijk zicht begon te krijgen op de waarheid, sloegen bij hem de stoppen door. In juni 2016 mishandelde hij zijn vriendin met een honkbalknuppel in haar woning in 's-Gravenzande. Donderdag  hoorde hij voor de Haagse rechtbank vijf jaar cel en TBS met dwangverpleging tegen zich eisen voor onder meer poging moord.

Doordat de man al vele jaren werkloos was, zat hij voortdurend krap bij kas. Omdat hij inwoonde bij zijn vriendin, besloot hij op een gegeven moment zijn flat in Rotterdam te verkopen, maar ook dat vertelde hij niet aan haar. Toen zijn vriendin voorstelde om de Rotterdamse flat te verkopen en zo zijn financiële problemen op te lossen, begon het kaartenhuis van leugens in te storten. Het werd duidelijk dat hij die woning al eerder verkocht had. Zijn vriendin wees hem de deur met de opdracht aan zichzelf te gaan werken.

Op 19 juni 2016 belde de Delftenaar zijn vriendin. Hij zei langs te willen komen om met de honden te wandelen, want dat gaf hem altijd rust. Zij stemde toe, maar eenmaal bij haar aangekomen, sloeg hij haar met een honkbalknuppel meerdere malen op haar hoofd en lichaam. Zij liep daarbij botbreuken op, waaronder een schedelbreuk.

Vervolgens vluchtte de man per auto weg met het voornemen om de vriend van zijn dochter te doden. Hij was er namelijk al jaren van overtuigd dat zijn schoonzoon een ‘loverboy’ was, hoewel daar geen aanwijzingen voor zijn. Nog diezelfde dag werd de Delftenaar aangehouden in Rotterdam.

De officier van justitie vond het onbegrijpelijk dat de verdachte "degene met wie je zo lang een relatie hebt gehad, zo kan mishandelen". Daarbij woog ze ook mee, dat beide kinderen in de woning aanwezig waren tijdens zijn geweldsuitbarsting, hun moeder ernstig gewond hebben moeten zien en eerste hulp hebben moeten verlenen. Dit moet een onuitwisbare indruk op hen hebben gemaakt. De aanklager eiste vijf jaar cel en TBS met dwangverpleging tegen de man wegens poging moord.

De uitspraak is over twee weken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Varend Corso 2018
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS