Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vijf jaar cel voor vervoer van drugs tussen bevroren kip

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 12 augustus 2019 10:30

Foto: OM


Een nu 33-jarige Amsterdammer moet van de rechtbank in Amsterdam vijf jaar de cel in, omdat hij in april drugs probeerde te vervoeren naar het Verenigd Koninkrijk. De drugs kwamen aan het licht, toen een transportbedrijf uit De Lier aan de bel trok.

De man is eigenaar van een bedrijf dat bevroren en vers kippenvlees levert. Op 17 april nam hij contact op met het Lierse transportbedrijf voor een zending naar het Verenigd Koninkrijk. De transporteur vertrouwde de zaak echter niet en waarschuwde de douane. Die vond tussen de bevroren kippenbouten 287 kilo crystal meth en bijna 19 kilo ketamine.

Bij doorzoekingen van de woning van de man in Amsterdam en het bedrijfspand in Zwanenburg werd later ook beslag gelegd op administratie en 15.000 euro aan contant geld. Dit bedrag bleek verkregen uit criminele activiteiten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS