Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vijf voor twaalf bij MVC; club komt volleyballers tekort

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 14 mei 2019 13:00

Foto: MVC Maassluis


Het voorbestaan van volleybalvereniging MVC dreigt in gevaar te komen als er zich niet snel nieuwe leden aanmelden. Vooral bij de senioren, zowel bij de heren als de dames, is een ernstig tekort ontstaan. Het Maassluise clubbestuur doet daarom een noodoproep.

Het totaal aantal leden is de afgelopen jaren gedaald tot de huidige 54, waarvan er 23 op wedstrijdniveau spelen bij de senioren. Door diverse opzeggingen kan de club daardoor na de zomer geen twee herenteams en één damesteam meer opstellen. "Er moeten nog zeker vier heren en drie dames bij", aldus het bestuur.

MVC groeide in de periode van 2012 tot en met 2015 van 55 naar 85 leden, maar daarna daalde het aantal weer. "Met name de jeugd is behoorlijk terug gevallen, vooral het aantal jongens neemt af", legt voorzitter Ron van Straaten uit. "Ook bij de senioren zie je dat het aantal afneemt, omdat er geen nieuwe aanwas is en ouderen en geblesseerden zijn afgehaakt."

Om toch aan nieuwe leden te komen is nu een oproep gedaan aan Maassluizers om te komen kijken bij de open trainingen op de woensdagavonden van 22 en 29 mei in de Wethouder Smithal. Ook is inmiddels een samenwerking opgestart met Move4U uit Vlaardingen. De afgelopen twee seizoenen speelden twee MVC-jeugdleden bij die club, zodat beide verenigingen konden beschikken over een compleet jongensteam in de B-jeugd.

Mochten de teams niet volkomen, dan wordt mogelijk de stekker uit de vereniging getrokken. Toch verwacht Van Straaten dat het zover niet komt. "Op dit moment worden we als bestuur ondersteund door een aantal leden om mee te denk het tij te keren."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS