Archief

Vijftien jaar onderscheidingen in Westland

Vijftien jaar gemeente Westland betekent ook vijftien jaar Westlandse onderscheidingen. Die worden nu gevierd met een tentoonstelling in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. Verder is er nu, op verzoek van D66-steunraadslid Maxim van Ooijen, ook een lijst van alle uitreikingen te vinden op de website van Historisch Archief Westland.

Om de tentoonstelling te openen waren maandag de ontvangers van de eerste WestlandStek en de eerste gouden erepenning naar het gemeentehuis gekomen. Samen met burgemeester Bouke Arends testten zij de nieuwe website.

Elisabeth van Hagen kreeg in juni 2005 de eerste WestlandStek uitgereikt. Zij zette zich vijftien jaar in voor de speeltuin in Wateringen en was beter bekend als 'de speeltuinoma'. "Ik was heel verrast. En de burgemeester kwam me daarna nog een keer feliciteren, want ik was ook nog eens vijftig jaar getrouwd, dus ik stond toen wel in het zonnetje."

Kees Mostert kreeg vijf jaar geleden, op 2 januari 2014, de eerste gouden erepenning voor zijn werk bij onder meer Royal FloraHolland, het Varend Corso en LTC Honselersdijk. "Het doet me wel wat, dat andere mensen vinden dat jij het hebt verdiend", zegt hij.

De verhalen van Van Hagen, Mostert en andere gedecoreerden zijn nog deze hele maand te lezen in het gemeentehuis.