Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vinetaduin is nu Rijksmonument

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 27 januari 2019 10:19

Foto: Troposcatter - foto Google Streetview


Natuurgebied Vinetaduin in Hoek van Holland is deze week aangewezen als Rijksmonument. Datzelfde geldt voor de Sint-Bavokerk (Rotterdam-Zuid) en het Stationspostgebouw in het centrum van Rotterdam.

Het aanwijzen van Vinetaduin als Rijksmonument komt mede door bemiddeling van de Stichting Militair Erfgoed. In het duin zijn in de Tweede Wereldoorlog meerdere bunkers aangelegd. Daardoor werd Hoek van Holland onderdeel van de Atlantikwall

Ook de Troposcatter (foto) is een echte blikvanger van het Vinetaduin. De installatie herinnert aan de Koude Oorlog en stamt uit de jaren '60. De zender werd gebruikt om berichten door te sturen van West-Duitsland, via het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten. 

Op dit moment is de Stichting Zuid-Hollands Landschap eigenaar van het Vinetaduin. Omdat het duin beschermd is, mag publiek er maar één keer per jaar kijken. Dat wordt altijd aangekondigd in de activiteitenagenda van het Zuid-Hollands Landschap. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS