Archief
WOS Media

WOS Media

Vingerling Boek & Kantoor failliet verklaard

De bekende Westlandse onderneming Vingerling Boek & Kantoor is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Bij Vingerling - met vestigingen in Naaldwijk, 's-Gravenzande en Wateringen - werken in totaal vijftien mensen.

De dalende klandizie door de terugloop in het lezen van boeken en het kopen van wenskaarten worden door mede-eigenaar Pim Vingerling als belangrijke oorzaken voor het faillissement genoemd. Vingerling hoopt op doorstartmogelijkheden. Christiaan Mensink is aangesteld als curator.

Grondlegger van het bedrijf was Herman Vingerling (in 2015 op 91-jarige leeftijd overleden), die in Naaldwijk startte met een boekwinkel. Later kwamen er ook winkels in 's-Gravenzande en Wateringen bij. Daarnaast kwam er in Naaldwijk een bedrijf in kantoorartikelen.

Mede omwille van de continuïteit, zullen de winkels van Vingerling voorlopig openblijven. Klanten kunnen er ook nog steeds terecht voor het afgeven en verzenden van postpakketten. Dit geldt ook voor de webshop en bestellingen.