Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vlaggen voor gemeentehuis Verdilaan een feit

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 27 november 2018 11:55

Foto: Boudewijn Vermeer


Het had veel voeten in de aarde, maar ze hangen. Voor het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk wapperen sinds dinsdag drie vlaggen in top. Daarmee is bijna een jaar na dato een motie van LPF Westland uitgevoerd.

Voor het gemeentehuis staan drie vlaggenmasten. In de ene mast hangt de Westlandse vlag, in de andere wappert de Nederlandse driekleur. In de derde hangt de logovlag van de gemeente Westland. 's Avonds en 's nachts worden de vlaggen verlicht, waardoor ze mogen blijven hangen.

Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de Nederlandse vlag, maar voor overheidsgebouwen bestaat wel een vlaggenprotocol. In de loop van de middag hingen er drie vlaggen. Bij drie vlaggen is de ereplaats (voor de Nederlandse vlag) in het midden. Dat is nu gebeurd.

Dave van der Meer, fractieleider van LPF Westland, moest hardop lachen toen hij hoorde dat de vlaggen nu wapperen. "Eind goed, al goed", zegt hij. De motie die hij vorige week aankondigde om de Nederlandse en Westlandse vlag een plek te geven in de raadzaal, is nu overbodig geworden en gaat van tafel.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS