Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Voetbalcompetities na de zomer later van start

Het voetbalseizoen 2017/2018 zal voor alle Nederlandse amateurclubs later beginnen en later eindigen dan gebruikelijk is. De KNVB maakte dinsdag bekend dat het nieuwe seizoen vanaf 2 september begint met bekerwedstrijden. Vanaf 23 september, drie weken later dan normaal, gaan de competitiewedstrijden van start en op 27 mei 2018 worden de laatste wedstrijden gespeeld.

"Door spelers en clubs werd ons steeds vaker gevraagd waarom we het voetbalseizoen niet later zouden beginnen, zodat we ook langer door kunnen voetballen", aldus directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. "Zo kunnen de voetballers rustig op vakantie, zonder dat ze zich schuldig hoeven te voelen ten opzichte van hun teamgenoten, en kan er ook nog lekker gevoetbald worden als in mei de zon begint te schijnen."

In januari zijn vertegenwoordigers van de KNVB met clubs in gesprek gegaan om de plannen voor te leggen en deze samen uit te werken. Dit gebeurde op meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 900 verenigingen, door heel het land. Er wordt nog overleg gevoerd met gemeenten om eventuele knelpunten weg te nemen.

Door pas na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden in het weekend, wordt verwacht dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Volgens de KNVB kunnen voetballers, trainers, teams en clubs zich daarnaast beter voorbereiden op de start van de competitie. Het voetbalseizoen loopt ook langer door, waardoor meer wedstrijden in de lente worden gespeeld. Dat zorgt voor meer kans op mooi weer en dus minder kans op afgelastingen.

Voorafgaand aan de doorvoering van de maatregel waren enkele clubs uit de regio kritisch op de verlate competitiestart. Zo zou het zomerse kunstgrasonderhoud belemmerd kunnen worden en werd de vraag gesteld of jeugdtoernooien nog wel georganiseerd kunnen worden.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS