Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Voldoende parkeerplekken in nieuw centrum Den Hoorn

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 3 oktober 2018 11:47

Foto: Visualisatie Gemeente Midden-Delfland 1


Er komt in het te vernieuwen dorpscentrum van Den Hoorn voldoende parkeergelegenheid voor bewoners en winkelend publiek. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Tegenstanders van het bestemmingsplan, waaronder de ondernemer van de Plus-supermarkt en enkele omwonenden, waren in beroep gegaan.

Het nieuwe centrumplan voorziet onder meer in de komst van een Jumbo-supermarkt, aangevuld met woningen. De uitvoering van dit plan heeft echter tot gevolg dat 61 parkeerplaatsen zullen verdwijnen. Volgens de gemeente Midden-Delfland wordt dit voldoende opgevangen: er zou immers volgens metingen behoefte zijn aan 73 nieuwe parkeerplekken en er zijn er feitelijk 84 ingetekend.

De bezwaarmakers voerden echter aan dat de metingen, gehouden in november 2016, niet representatief zijn, omdat deze in september of oktober hadden moeten worden gehouden. Eigen onderzoek zou uitwijzen dat er in het bestemmingsplan een tekort aan parkeerplekken zou ontstaan.

De hoogste bestuursrechter stelt de gemeente nu echter in het gelijk, omdat "het onderzoek heeft plaatsgevonden buiten een vakantieperiode, in een sneeuw- en ijzelvrije periode en tijdens het onderzoek zich geen calamiteiten hebben voorgedaan. Bovendien kan worden gesteld dat het autogebruik in november juist hoger ligt vanwege de doorgaans lagere temperaturen."


Ook argumenten dat diverse ingetekende parkeerplaatsen, waaronder die op het Koningin Julianaplein en de Hof van Delftstraat, ten koste gaan van het leefklimaat van bewoners of niet haalbaar zijn door de breedte van de weg, zijn volgens de Raad van State voldoende weerlegd.

Supermarkteigenaar Van Leeuwen van Plus heeft overigens wel gelijk gekregen op het punt dat er diverse zaken in het exploitatieplan niet kloppen. De Raad van State heeft de gemeenteraad van Midden-Delfland daarom opgedragen de geconstateerde gebreken in het exploitatieplan binnen 26 weken te herstellen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS